15.10.2020, 14:07

За жорстоке вбивство на Луганщині за ґрати надовго вирушили дві подруги-"гастролерки"

жестокое убийство на Луганщине

Двох мешканок Дніпропетровської області відправили за ґрати за жорстоке вбивство на Луганщині. Молоді жінки проведуть у в'язниці 15 років.

Сватівський районний суд Луганської області врахував доводи прокуратури та виніс новий вирок двом мешканкам Дніпропетровської області. Їм призначено по 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Луганської обласної прокуратури.

"За принципової позиції прокурорів Сватівського відділу Старобільської місцевої прокуратури після апеляційного оскарження та скасування вироку першої інстанції у зв’язку з м’якістю призначеного покарання збільшено строк позбавлення волі обвинуваченим в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю та з корисливих мотивів (п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Стороною обвинувачення доведено, що в лютому 2015 р. дві жінки (23 та 24 роки), вступивши в злочинну змову і обговоривши можливі способи вчинення умисного вбивства з метою розкрадання майна, приїхали до знайомої в село Житлівка Кремінського району, де раніше проживала одна з них. 

Залишившись ночувати у літньої жінки вони серед ночі завдали їй 35 ударів кухонним ножем в різні частини тіла. Після заподіяння смерті потерпілої обвинувачені викрали з будинку речі, що належать потерпілій: мобільні телефони, дрібну побутову техніку, текстильні вироби, ювелірні вироби, грошові кошти та інші особисті речі на загальну суму понад 25 тис. гривень.

У червні 2019 р. Сватівським районним судом Луганської області вбивці були засуджені до 14 років позбавлення волі. Після апеляційного оскарження та скасування вироку першої інстанції їм винесено новий вирок.

На даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження-30 днів з дня проголошення вироку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк