20.01.2021, 17:51

Вбивцю Даші Лук'яненко відправили за ґрати на 15 років: у суді він порізав собі горло

Марина Началова | Всі новини автора
убийство даши лукъяненко

Роздільнянський районний суд Одеської області сьогодні виніс вирок Миколі Тарасову, обвинуваченому у вбивстві 11-річної Дарини Лук'яненко.

Суд засудив вбивцю до 15 років позбавлення волі, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Тарасова визнали винним за трьома статтями КК: ст. 146 (викрадення), ст. 152 (спроба згвалтування) і ст. 115 (умисне вбивство). У той же час чоловіка виправдали за ст. 297 (наруга над тілом).

Крім того, Тарасов повинен відшкодувати сім'ї убитої дитини моральну шкоду в сумі 800 тис. грн і матеріальну - 35 тис. грн витрат на похорони і 1133 грн - витрати на паливо.

Сім'я Лук'яненко вважає, що Тарасов повинен отримати довічний термін. Потерпіла сторона оскаржуватиме вирок, заявив адвокат.

Зазначимо, що в залі суду Тарасов намагався перерізати собі горло. Перед цим він заявив, що не скоював вбивство.

"Сьогодні я помру і поставлю крапку. Я, а не суд", - сказав він і почав полосувати себе по шиї лезом.

Його дії зупинили конвоїри. Тарасова відвезли в лікарню для надання медичної допомоги: з'ясувалося, що серйозних ушкоджень він собі не завдав. Пізніше його повернули до зали суду, і засідання продовжилося.

Нагадаємо, вбивство Даші Лук'яненко відбулося в червні 2019 року в селі Іванівка. Дівчинку шукали кілька днів, після чого її тіло знайшли у вигрібній ямі на території домоволодіння Тарасова.

Увага, 18+! Відео містить сцени жорстокості!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк