22.05.2021, 13:24

20 тисяч гривень як не бувало: жителі Луганщини знову стали жертвами шахраїв

Марина Началова | Всі новини автора
мошенники

На Луганщині продовжують діяти шахраї: протягом доби до підрозділів поліції області надійшло два повідомлення місцевих мешканців про те, що вони стали жертвами шахраїв та втратили свої заощадження на загальну суму більше 20 тисяч грн.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 190 КК України «Шахрайство», повідомляє відділ комунікації ГУНП Луганської області, передає Час Пік.

Так, до поліції м. Рубіжне надійшло повідомлення місцевої мешканки про те, що на сайті «Оlх» вона знайшла оголошення щодо продажу бджолопакетів та перерахувала продавцю 480 грн у якості оплати замовлення. Після перерахунку грошей продавець перестав виходити на зв’язок.

Мешканцю м. Сєвєродонецьк надійшло sms-повідомлення про заблокування його банківської карти та номером телефону, на який потрібно зателефонувати для її розблокування. Зателефонувавши за вказаним в повідомленні номером, заявник назвав невідомій особі, яка представилась працівником банку, коди, які надходили в sms-повідомленнях, після чого з його картки були зняті 20 тисяч грн.

Поліція закликає громадян запам’ятати:

  • При покупці товарів через мережу інтернет користуйтесь послугою післяплати та сплачуйте за товар після його отримання.
  • Ніколи і нікому не надавайте реквізити своєї банківської картки та коди і паролі з sms-повідомлень. Це конфіденційна інформація, і працівникам банку для роботи вона не потрібна.

Раніше повідомлялося: У Лисичанську в ДТП насмерть розбився водій Daewoo: розшукуються свідки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк