26.06.2021, 13:33

Житель Сєвєродонецька зберігав бойові гранати в підвалі житлової багатоповерхівки

Северодонецк, гранаты

У Сєвєродонецьку 45-річний чоловік-"чорнокопач" влаштував склад своїх знахідок у підвалі житлової багатоповерхівки. Серед "скарбів" сєвєродончанина поліція виявила бойові гранати.

Співробітники поліції вилучили у місцевого жителя смертоносні предмети, які непрацюючий сєвєродончанин зберігав у підвальному приміщенні багатоповерхівки, повідомляє Час Пік.

Встановлено, що чоловік є членом одного з пошуково-історичних клубів і захоплюється збиранням предметів старовини з металошукачем.

"В ході проведення санкціонованого обшуку підвального приміщення багатоповерхівки по вул. Вілєсова, яке належить 45-річному місцевому мешканцю, оперативники Управління карного розшуку разом з кінологами, вибухотехніками, слідчими Сєвєродонецького районного управління поліції та співробітниками СБУ за силової підтримки бійців батальйону особливого призначення виявили та вилучили дві гранати «РГД-5», одну гранату «РГО» та реактивний освітлювальний сигнальний патрон.", - повідомили у поліції.

Вилучене направлено на дослідження. Як зазначили правоохоронці, зберігаючи вибухонебезпечні предмети у підвалі, чоловік наражав на небезпеку не тільки себе, а й мешканців будинку в якому живе.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Чоловікові загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк