03.07.2021, 14:44

У Сєвєродонецьку нетверезий водій намагався втекти з місця ДТП та "порішати" з патрульними

Северодонецк, ДТП

У Сєвєродонецьку зіткнулися автомобілі Skoda Octavia та Daewoo Lanos. Винуватець аварії намагався втекти з місця події. У супроводі поліцейських його повернули на місце скоєння ДТП, де було встановлено, що водій перебуває в стані алкогольного сп'яніння і вже був судом позбавлений права керувати автомобілем.

ДТП сталася напередодні на перехресті вулиці Вілесова та проспекту Космонавтів. Після ДТП водій Skoda Octavia не зупинився і спробував сховатися, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу патрульної поліції Луганської області.

Встановлено, що повертаючи з вулиці Вілесова на проспект Космонавтів, водій автомобіля Skoda не дотримувався безпечного бокового інтервалу, внаслідок чого скоїв зіткнення з автомобілем Daewoo.

Після того, як винуватець аварії зник, пасажир Daewoo зупинив попутний автомобіль та попросив наздогнати винуватця ДТП. Автомобіль порушника наздогнали вже на проспекті Гвардійському, де до них під'їхав екіпаж патрульних. У супроводі поліцейських учасники події повернулися на місце скоєння ДТП.

Під час спілкування з 49-річним водієм Skoda патрульні виявили у того ознаки алкогольного сп'яніння. Чоловік не став заперечувати, що вживав алкоголь, але почав запевняти учасників ДТП, що за кермом автомобіля перебував не він.

Інспектори запропонували водієві пройти огляд на стан сп'яніння на місці або в найближчому медичному закладі, але він відмовився.

Під час перевірки документів імовірного винуватця ДТП з'ясувалось, що водій Skoda вже притягувався до відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані, за що судом був позбавлений права керувати автомобілем і сів за кермо не маючи водійського посвідчення.

Під час складання адмінматеріалів водій Skoda запропонував патрульним гроші за непритягнення його до адміністративної відповідальності, за що йому загрожує кримінальна відповідальність за ст. 369 ККУ.

Відносно чоловіка патрульні склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (Керування у стані сп'яніння), за ст. 124 КУпАП (Порушення ПДР, що призвело до ДТП), ст. 122-4 КУпАП (Залишення місця скоєння ДТП) та за ч 4. ст. 126 КУпАП (Керування без відповідних документів).

]]>Відео]]> інциденту розміщено на сторінці "Патрульна поліція Луганської області" у Facebook.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк