04.07.2021, 16:32

У Сєвєродонецьку учасник запеклої бійки напав на поліцейських і не вгамувався навіть у відділенні поліції

Марина Началова | Всі новини автора

44-річний чоловік у 2014 році вже притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», зараз йому інкримінують дрібне хуліганство, злісну непокору працівнику поліції та хуліганство.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Луганської області, передає Час Пік.

Вчора, близько 22:40 до поліції м. Сєвєродонецька надійшло повідомлення про конфлікт між двома чоловіками біля б. 55 по пр. Гвардійському.

На місце події прибув наряд правоохоронців Поліції охорони, які намагалися припинити порушення громадського порядку, але чоловіки не вгамовувалися, тому поліцейські викликали допомогу іншого наряду - батальйону поліції особливого призначення «Луганськ-1 ім. Героя України Сергія Губанова». Під час припинення конфлікту, 44-річний місцевий мешканець почав чинити активний опір поліцейським, намагаючись вдарити правоохоронців.

Враховуючи агресивну поведінку чоловіка, до нього, на підставі Закону України «Про Національну поліцію» були застосовані спеціальні засоби. У момент, коли правоохоронці одягли наручники та вклали на землю 44-річного сєвєродончанина, його 32-річний опонент вдарив його ногою в голову.

Поліцейські негайно викликали ШМД та надали домедичну допомогу постраждалому.

Після надання допомоги лікарями, чоловік отямився та продовжив свої хуліганські дії, тому він був доставлений у приміщення Сєвєродонецького РУП, де у відношенні нього були складені адміністративні протоколи за ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство» та ст. 185 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця». Під час оформлення адміністративних протоколів, чоловік не зупинив своїх хуліганських дій та пошкодив стіни у холі районного управління поліції.

Відомості щодо цього факту були внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 КК України «Хуліганство».

Крім цього, чоловіком було написано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення працівниками поліції у відношенні нього - нанесення тілесних ушкоджень. Матеріали направлені до ДБР для проведення перевірки та прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, нещодавно на Луганщині сталася масова бійка за участю поліції і дітей.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк