13.07.2021, 15:32

Мешканець Лисичанська організував мережу збуту контрафактного тютюну: вилучено товар на 700 тисяч гривень

Марина Началова | Всі новини автора

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито та припинено діяльність мережі розповсюдження контрафактних тютюнових виробів на території Луганщини.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної прокуратури, передає Час Пік.

Слідством встановлено, що мешканець Лисичанська організував продаж тютюну сумнівного походження без марок акцизного податку України встановленого зразка. Продукція реалізовувалась на трьох точках роздрібної торгівлі міста. Закупки фальсифікованої продукції правопорушник здійснював через мережу Інтернет та отримував поштою.

Під час проведення ряду санкціонованих обшуків за місцем реалізації та зберігання товару, правоохоронці виявили та вилучили з незаконного обігу понад 11 тис. пачок цигарок на суму 700 тис. грн, автомобіль, який використовувався для транспортування продукції. Вилучене направлено для проведення відповідних судових експертиз.

На даний час встановлюються всі обставини вчинення злочину у рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне придбання, зберігання, збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, що становить загрозу для життя і здоров’я людей).

Викриття злочинної діяльності проводилося прокурорами спільно зі слідчим та оперативним підрозділами Головного управління ДФС у Луганській області, Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте ще:

У Кабміні обговорили трансформацію шахтарських регіонів України: з яких міст почнуть

Гайдай пообіцяв мешканцям Лисичанська новий сучасний фонтан

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк