03.08.2021, 07:48

З Росії в українські аптеки надходили фальшиві ліки на мільйони гривень

фальшивые лекарства

Прикордонники виявили масштабний транснаціональний канал контрабанди лікарських препаратів з ознаками фальсифікату через державний кордон України. Вартість товару оцінюється в мільйони гривень.

Фігуранти налагодили поставки медпрепаратів сумнівного походження, від транспортування через кордон до надходження в роздрібні мережі аптек. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ, передає Час Пік.

На кордоні з РФ в пункті пропуску "Бачівськ" було затримано автомобіль MAN, у якому виявили лікарські засоби з ознаками фальсифікату, коробки для ліків та інструкції із застосування до них.

У Києві проведено обшуки в осіб, які отримували ці ліки та поширювали їх в різні мережі аптек з метою реалізації. Також пройшли обшуки в аптеках, які залучалися до торгівлі фальсифікованими лікарськими засобами.

Всього вилучено понад 10 тис. одиниць медичних препаратів понад 1 тис. найменувань, вартість яких може оцінюватися в мільйони гривень. 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів), ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк