24.01.2022, 15:44

На Луганщині СБУ затримала колишнього бойовика, який втікав з ОРДЛО за українською пенсією

Марина Началова | Всі новини автора

Контррозвідники СБУ затримали у Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої «ЛНР». Зловмисник намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію регіону для оформлення пенсії.

Про це повідомила прес-служба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

Правоохоронці встановили, що чоловік входив до складу угруповання, яке брало активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районах Луганська і траси Бахмутка.

За даними слідства, зловмисником є місцевий житель, який у травні 2015 року приєднався до лав бойовиків. Там він займався обслуговуванням ворожої техніки та облаштуванням фортифікаційних споруд.

Згодом зловмисник залишив угруповання через конфлікт з ватажками, які обклали «даниною» своїх підлеглих. Потім він переховувався на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Крім того, перевіряється інформація щодо причетності колишнього бойовика до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Заходи з викриття і затримання зловмисника проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Національною поліцією та за процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області.

Нагадаємо, у Рубіжному підпалили автомобіль: поліція шукає свідків.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк