30.04.2022, 11:48

Затримано мешканця Лисичанська, який у складі агентурної мережі передавав інформацію ворогу

Марина Началова | Всі новини автора

СБУ затримала ще одного учасника агентурної мережі російських окупаційних військ, яку українська спецслужба знешкодила раніше на Луганщині.

Про це повідомила прес-служба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

Встановлено, що мешканець Лисичанська передавав загарбникам відомості про розташування підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, а також дані про наслідки ворожих обстрілів міста.

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження та повідомлення йому про підозру у колабораційній діяльності.

Відомо, що правопорушник діяв у складі агентурної мережі, яка збирала для ворога відповідну інформацію у Лисичанську, Кремінній та Рубіжному. Пособники окупаційних військ передавали куратору зібрані дані через спеціально створені телеграм-канали.

Наразі усіх учасників, у тому числі очільницю агентурної мережі встановлено та затримано.

За фактом діяльності пособників агресора зареєстровано та розслідується кримінальне провадження за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. За допомогу ворогові у веденні бойових дій проти Збройних Сил України вона передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з можливим позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю терміном від 10 до 15 років.

Заходи з припинення злочинної діяльності здійснювалися спільно з Національною поліцією України під процесуальним керівництвом прокуратури.

Раніше голова ОВА Сергій Гайдай повідомив, що на Луганщині окупанти можуть здійснити провокації, замаскувавшись під ЗСУ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк