13.06.2022, 21:55

Окупанти знову потужно обстрілюють Донецьк: стало відомо, навіщо

Марина Началова | Всі новини автора

Російські окупанти вже котрий день накривають снарядами Донецьк, щоб звинуватити ЗСУ та "покликати ще війська з РФ".

Як стало відомо, сьогодні під обстріл потрапив ринок у Будьонівському районі Донецька, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

Окупаційна влада заявила про трьох загиблих і чотирьох поранених. Пізніше повідомили, що снаряд влучив у дах донецького пологового будинку, породіль евакуювали до підвалу.

Окупанти намагаються звинуватити в обстрілах ЗСУ і заявляють, що по Донецьку нібито б'ють із "натовської" артилерії калібру 155 мм, а також із РСЗВ "Град" та "Ураган".

Насправді ж донеччани вже чудово розуміють, хто по них стріляє. Очевидці під час обстрілів чітко чують "мінус" і за три секунди - "приліт". Навряд чи ЗСУ можуть бути настільки близько...

Навіщо окупанти роблять ці криваві провокації - схоже, нарешті, з'ясувалося. Сьогодні ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін заявив, що "республіка"... покличе на допомогу Росію.

"Використовуються заборонені методи ведення війни, ведеться обстріл спальних районів. Для протидії противнику будуть задіяні всі необхідні, зокрема союзні сили, зокрема сили Російської Федерації", - заявив Пушилін у своєму телеграм-каналі.

Щоправда, суть такої заяви терориста не зовсім зрозуміла, адже "ЛДНР" покликали Росію "на допомогу" ще у лютому, одразу після того, як Путін визнав "незалежність" цих псевдоутворень. Деякі блогери не виключають, що окупанти можуть спробувати залучити "союзників" з Білорусі.

Читайте ще: З продуктами негусто, окупанти залазять у двори через паркан: мешканець Кремінної розповів про життя у захопленому місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк