31.08.2022, 13:50

СБУ викрила масштабну корупційну схему у ДСНС

Віктор Білий | Всі новини автора

СБУ ліквідувала масштабну корупційну схему у ДСНС. Її співробітники організували схему одержання доходів від представників суб'єктів господарювання за погодження дозвільних документів з питань пожежної безпеки для громадських будівель та споруд.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Час Пік.

Учасниками злочинної схеми є чиновники ДСНС України та керівники її регіональних підрозділів, серед яких управління у Дніпропетровській, Харківській, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Львівській, Чернігівській, Волинській, Чернівецькій, Хмельницькій та Запорізькій областях, а також посадові особи інших держустанов, які залучили для участі приватних осіб", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, посадовці ДСНС вимагали від керівників великих торгових центрів та компаній хабаря за прискорене узгодження дозвільної документації, необхідної для ведення підприємницької діяльності.

Корупційна "схема" стосувалася узгодження планів локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій на потенційно небезпечних об'єктах, зокрема у великих торгових центрах, АЗС та інших об'єктах.

За отриманий хабар чиновники ДСНС не здійснювали фактичну перевірку пожежної безпеки у громадських місцях, частина з яких виявилася нездатною забезпечити цивільний захист громадян у момент надзвичайних ситуацій. Зокрема, у разі ліквідації наслідків російських обстрілів. У такий спосіб вони ставили під загрозу життя та здоров'я громадян України.

Щомісячні "доходи" зловмисників від організованої ними злочинної "схеми" становили понад 10 млн грн.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: