26.10.2022, 07:59

Директору одного з підприємств "Укроборонпрому" оголошено підозру в корупції

Укроборонпром

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру директору підприємства концерну "Укроборонпром" у корупції та недекларуванні нерухомості за кордоном.

Директору заводу, що входить до складу концерну "Укроборонпром", повідомили про підозру в отриманні 2,44 млн грн "відкатів" та недекларуванні нерухомості за кордоном. Про це 25 жовтня повідомили прес-служби ]]>НАБУ ]]>та ]]>САП]]>, передає Час Пік.

Досудове розслідування встановило, що посадова особа отримала від осіб, пов'язаних із ТОВ "Оптимумспецдеталь" "відкат" у 2,44 млн грн за приховування махінацій з безпідставною оплатою за постачання товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

Незважаючи на те, що фактично постачання не відбувалося, держпідприємство перерахувало на рахунки товариства понад 4 млн гривень.

"Крім того, НАБУ та САП здобули докази, що підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, відомості про квартиру у Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн грн (за офіційним курсом НБУ)", - йдеться у повідомленні.

НАБУ та САП розслідували низку корупційних епізодів у діяльності ДК "Укроборонпром" за участі ТОВ "Оптимумспцедатель". Дотепер слідство встановило дев’ятьох учасників цієї корупційної схеми. З них четверо засуджено, ще четверо - на лаві підсудних. 

На сайті "Укроборонпрому" ]]>зазначили]]>, що директора заводу вже усунули від виконання службових обов'язків. У концерні запевнили, що співпрацюють із правоохоронними органами.

"Державний концерн"Укроборонпром" відсторонив від виконання службових обов’язків директора приладобудівного заводу через повідомлену йому слідчими підозру у корупції та махінаціях з товарами військового призначення", - йдеться у повідомленні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк