03.12.2022, 13:27

СБУ викрила ще п'ятьох організаторів псевдореферендуму на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Служба безпеки України викрила п'ятьох організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях Луганщини. Їм оголосили підозру.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає Час Пік.

За даними Служби безпеки, п'ятеро так званих депутатів народної ради "ЛНР" у вересні ініціювали псевдозакон про фейковий референдум в окупованих районах Луганської області.

"Встановлено, що серед фігурантів - родич "мера" Луганська, який перебуває під санкціями України та західних держав-партнерів за особливо тяжкі злочини. За даними слідства, усі п'ятеро зловмисників після 2014 року почали співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією РФ", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, п'ятеро підозрюваних фігурували у матеріалах російської пропаганди, закликали голосувати за включення Луганської області до складу РФ. Також вони їздили виборчими округами, де агітували місцевих жителів.

Громадянам України повідомили про підозру у колабораційній діяльності та зазіханнях на територіальну цілісність та недоторканність України.

У СБУ зазначили, що підозрювані ховаються на тимчасово окупованій території Луганської області, але місця їхнього перебування відомі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: