16.12.2022, 18:58

"Воювати забирали навіть бомжів": що розповідають окупанти, які потрапили в полон ЗСУ

Віктор Білий | Всі новини автора

Успіхи Збройних сил України на фронті змушують учасників російсько-гібридних військ панікувати. Примусово мобілізовані бойовики незаконних збройних формувань "Л/ДНР" масово кидають зброю та здаються у полон.

Про це повідомляє ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, передає Час Пік.

Служба безпеки України допитує контингент "воїнів" та збирає доказову базу злочинів росіян проти України для міжнародних судів.

Ще 8 учасників терористичних угруповань днями здалися в полон українським військовим. Усі вони мешканці окупованих міст Луганської області (Ровеньки, Стаханов, Алчевськ, селище Хороше).

Декілька з них уже мали бойовий досвід у 2014 році. Але більшість із них були "мобілізовані" російськими військовими та представниками окупаційних правоохоронних органів посеред вулиці.

За їхніми словами, у путінське військо забирали навіть бомжів. Їх силоміць привозили до військкоматів, вимагали документи й вже не випускали.

Командування розподілило їх у 6-й козачий полк на різні посади та відправило до селища Володимирівка, а звідти – до лісосмуги неподалік Ягідного та Бахмутського.

Під час контрнаступу ЗСУ бойовиків захопили у полон.

Наразі з полоненими проводять відповідні слідчі дії щодо документування їх злочинів проти України. Вони співпрацюють зі слідством і закликають товаришів по службі скласти зброю.

​​​​​​​

Читайте також: Заробили квиток назад: росіяни вручають повістки українцям, які приїхали працювати до РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк