23.06.2023, 18:54

Колаборант із Харківщини отримав 13 років позбавлення волі за викрадення людей, - СБУ

Альона Тихоненко | Всі новини автора
тюрма

Працівники СБУ викрили жителя Куп'янська Харківської області, який під час окупації працював у так званому "МВС РФ" і викрадав місцевих жителів. Йому загрожує до 13 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>пресслужбу]]> Служби безпеки України.

За даними СБУ, слідчим вдалося зібрати докази того, що звинувачуваний під час періоду окупації Харківщини співпрацював з ворогом, а саме приєднався до так званого "управління МВС". Зазначається, що він був "патрульним".

Повідомляється, що 37-річний житель допомагав проводити каральні рейди проти місцевих жителів Куп'янська. Людей могли викрасти прямо посеред вулиці, а з катівень поверталися не всі:

"Тоді людей просто хапали на вулицях або вдиралися до їхніх помешкань і викрадали. Здебільшого рашисти відвозили потерпілих до місцевої катівні, звідки деякі вже не поверталися", — йдеться у повідомленні.

Перебуваючи на цій посаді, чоловік допомагав окупантам знаходити місця перебування учасників руху опору.  Він також брав участь у їх викраденні та допомагав грабувати їхнє майно. За це злочинець отримував 40 тисяч рублів від так званої "влади".

СБУ затримала колаборанта восени минулого року. Зараз на підставі доказів йому призначили 13 років тюремного ув’язнення.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Трендові покриття для підлоги 2023

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк