14.12.2016, 09:35

Як вибрати курси чи семінари для бухгалтерів

В наші дні професія бухгалтера дуже потрібна та прибуткова. Фінансових працівників високо цінує керівництво, оскільки частіше саме їх успішна робота покращує добробут організації. Будь-які збори, що влаштовуються з приводу планування майбутньої фірми, ніколи не обходяться без участі бухгалтерів та директорів фінвідділів. Тому, щоб бути успішним бухгалтером, необхідно не тільки мати відповідну освіту і досвід роботи, а й постійно підтримувати рівень своєї кваліфікації.

Саме для цього і призначені всілякі навчальні семінари для бухгалтерів, курси і тренінги, які в достатній кількості пропонуються сьогодні. Найчастіше на різноманітних бухгалтерських форумах зустрічається питання: «Як правильно вибрати курси для бухгалтера?» - дуже актуальне, оскільки ні час, ні гроші зайвими не бувають.<

По-перше, обирайте курси в залежності від того, які конкретно знання необхідні. Зазвичай в їх число входять основи теорії бухгалтерського та податкового обліку, практичні навички роботи з документацією, ведення бухобліку на конкретних прикладах та, звісно, індивідуальний підхід в навчанні.

Для початку роботи бухгалтеру необхідний мінімум теоретичних знань. Тому надзвичайно важливо, щоб курси бухгалтерів грамотно і в доступній формі давали основи цих знань, які згодом будуть поширюватися.

Говорячи про практичну діяльність, слід зауважити, що сьогодні жодна компанія і жоден підприємець, які мають справу з бухгалтерією, не обходяться без спеціальних бухгалтерських програм. Дуже важливо, щоб слухачі курсів чи семінарів отримали основні навички роботи з подібними програмами, а ще краще, з новітніми їх версіями. Якщо ви вже маєте уяву про основи бухгалтерських знань, то можливо вам слід обрати курси з 1С: Бухгалтерії. Це сучасна програма, призначена для автоматизації на одному персональному комп’ютері бухгалтерського і податкового обліку, і сьогодні є незамінним помічником для успішного ведення фінансових справ.

Також, обираючи ті чи інші курси, дізнайтеся місце розташування навчального центру, щоб вам було зручно добиратися - на них краще не спізнюватися. Це пов'язано з тим, що заняття на подібних курсах, на відміну від вищих навчальних закладів, мають високу концентрацію інформації на відрізок часу і людина, втративши якісь важливі моменти, потім не розуміє наступні тези, завдання. Особливо це стосується курсів 1С: Бухгалтерії.

Не менш важливе питання ціни. Щоб підібрати найбільш відповідну, розділіть загальну вартість курсу на кількість академічних годин. Також розгляньте варіант, де оплата розбита на частини. Це дозволить вам, в разі відмови від навчання, не втратити всі гроші.

Крім того, попередньо ознайомтеся з відгуками про викладачів та відвідайте перше заняття - в більшості центрів воно безкоштовне. Якщо вам буде цікаво, можна сміливо погоджуватися на подальше навчання.

Найкращі курси обов’язково повинні дати слухачеві упевненість в тому, що вивчений матеріал виявиться корисним саме в подальшій практичній діяльності.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: