Як приготувати слойки з готового листкового тіста
- листкове тісто
- сир або сир
- яйце
- цукор
- ванілін
- цукрова пудра
- Ізюм або цукати
Листкове тісто - одне з найбільш універсальних видів тіста. Ідеально підходить для приготування круасанів, рулетів, хачапурі та т.д. з нього можна зробити кошик для ягід або салату, коржі для улюбленого "Наполеона". Чудові хрусткі слойки з сиром і сиром - простий, але дуже смачний десерт до чаю.
Готувати слойки з листкового тіста з сиром дуже просто і швидко, а на виході отримуємо хрустку солодку скоринку, ніжну начинку і ванільний сир в начинці.
Дуже важливо вибрати для начинки якісний сир, який не "пливе" при додаванні цукру, і тоді ваші старання будуть винагороджені.
Читайте також: Конвертики з листкового тіста з куркою і грибами
Солодкі слойки з сиром
Інгредієнти:
- листкове тісто - 1 упаковка
- сир або сир - 400 гр
- яйце - 1 шт
- цукор - 200 гр
- ванілін - 1 ч. л.
- цукрова пудра
- ізюм або цукати
Спосіб приготування:
Яйце розділіть на дві частини. Одну частину додати в сир, додати туди цукор і ванілін. Кількість цукру довільне, до свого смаку, адже сир буває різний. Начинка повинна вийти досить солодкою. За бажанням в сир також можна додати родзинки або цукати.
Якісний сир змішується з цукром, яйцем і не стікає, зберігає форму. Працювати з ним одне задоволення.
Листкове тісто розморозити, розділити на 2 частини. Сформуйте рівний прямокутний шар.
Викладіть тісто в стовпчик вузькою стороною вгору. Зробіть паралельні надрізи з обох сторін, не чіпаючи центр. Помістіть сирну начинку в центр і заправте торці тесту всередину.
Заплести акуратну косу. Те ж саме проробляємо з другим коржем. Або зробіть одну велику.
Перекладіть листкового тіста з сиром на лист для випічки, змастіть зверху яйцем, що залишився.
Випікати при 180 градусах приблизно 20-30 хвилин.
Сирне листкове тісто готове. Це справжнє захоплення!
Читайте також: Рецепт приготування солоного тіста для ліплення
Солоні слойки з сиром і кропом
Варіант солоної слойки з сиром можна приготувати в духовці або обсмажити на сковороді в маслі.
Інгредієнти:
- листкове тісто;
- 0,35 кг сиру;
- 5 гілочок кропу;
- кухонна сіль;
- яйце;
- часник і перець до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Перемішати сир з сіллю, додати в начинку білок, подрібнений кріп. В сирну масу можна видавити трохи часнику, чорний перець. На смак буде цікавіше.
- Розкатати тісто, нарізати квадратами по 8-10 сантиметрів. Кількість штук має бути рівним.
- Викладіть начинку.
- Змастіть порожні краї тіста яйцем і покрийте квадрати з начинкою тестом. Защепите по краях вилочкою або руками.
- Такі слойки можна випікати в духовці або обсмажити з двох сторін на розпеченому маслі.