Як підібрати басейн для занять плаванням

Татьяна Землянко | Всі новини автора
бассейн

Лікарі в багатьох випадках радять зайнятися плаванням. Цей вид спорту дійсно є відмінним способом для зміцнення здоров'я. Будівництво басейнів широко поширюється і бажаючим скористатися такими послугами залишається тільки правильно визначитися з вибором. Сьогодні ми розберемося з цією темою докладніше.

Для початку вам слід визначитися, з якою метою ви хочете відвідувати басейн: просто плавати, для здоров'я, так би мовити для підтримки форми, або щоб досягти якихось спортивних результатів. Від вашої мети безпосередньо залежить вибір плавального басейну.

Існують басейни для дитячих занять, для навчання плаванню школярів, для оздоровчого відпочинку на воді та спортивні басейни. Зазвичай підвищеною популярністю користується комбінований басейн - спортивно-оздоровчий.

Читайте також: Маски для дайвінгу - як вибрати?

Для навчання плаванню, тренувань або удосконалення навичок чудово підійде 25-метровий басейн. Скористайтеся послугами професійного тренера, при цьому відмінно підійдуть навіть групові заняття, які розділені за віком і рівнем майстерності. Є заняття аквааеробікою - вона передбачена практично у всіх фітнес-клубах.

Температура води в спортивних басейнах зазвичай підтримується в межах 24-28 градусів. Якщо ви хочете за допомогою занять плаванням схуднути, то краще вибирати варіант з прохолодною водою - в таких умовах буде більше витрачатися калорій. Тепліша температура підійде для бажаючих підлікувати суглоби та часті застуди.

Дезінфекція води також вимагає серйозного підходу. Якщо ви відчуваєте різкий запах хлору, то в такий басейн ходити небезпечно. Віддавайте перевагу басейнам, де роблять комбіновану очистку. Ця процедура обходиться дорожче, тому й квиток для відвідування буде коштувати набагато більше.

Умови для відвідування безпосередньо пов'язані з безпекою здоров'я відвідувача. Коли вхід в басейн доступний всім без розбору, це повинно вас насторожити. Для дотримання правил санітарії відвідувачі повинні приносити довідки від необхідних лікарів - це дає безпечну гарантію користувачам.

Читайте також: Чим особливі надувні джакузі з підігрівом?

Щоб почати відвідувати басейн, необхідно придбати все потрібне приладдя: гумові тапочки і шапочку, рушники, купальний костюм (бажано з відповідного матеріалу для води з вмістом хлору) та окуляри для плавання. Дізнайтеся час тренувань і підберіть відповідний графік. А щоб відчути результат від плавання, постарайтеся відрегулювати число відвідувань до п'яти разів на тиждень. Будьте здорові.