Чи варто подорожувати Україною під час війни?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

Чи можна їздити по Україні під час війни і навіщо це потрібно? Чи маємо ми зараз моральне право на відпочинок? Якщо ви хочете подорожувати Україною, український путівник TravelGuide розповідає про численні питання та виклики, які постають перед ним.

Вже багато років вони шукають та планують тури по Україні. Ми пам’ятаємо:

  • економічну кризу 2008 року, коли закрилося багато туристичних агентств,
  • революцію Гідності та початок війни 2014,
  • пандемію.

А зараз повномасштабне вторгнення Росії.

Після вторгнення складно було подорожувати, тому що транспортні лінії були переповнені, всі були в паніці. Через деякий час, коли силами ЗСУ була стабілізована ситуація, почали відновлюватись невеликі поїздки. Хоча було складно очікувати, що вони будуть мати попит, але виявилося навпаки. Є кілька вагомих причин, чому варто повернути український туризм і подорожувати рідною країною.

Подорожі – це не лише відпочинок і розвага

Це дуже серйозна розмова. Слід приділяти велику увагу історії та культурі, ставити важливі питання та проводити паралелі. Не можна любити, боротися або відновлювати те, про що ти не знаєш. Потрібно побачити все на власні очі і зрозуміти його коріння.

Подорожі зближують людей один з одним

У нас велика країна, там живуть різні люди, говорять різними діалектами чи мовами, мають різні традиції. Ми повинні йти один до одного, досліджувати кожен куточок країни, щоб кожен з них міг стати ближче до дому.

Ще одна важлива і значуща причина – фінансова

Тепер усі розуміють важливість фінансового походження. Організацією поїздки займається багато різних відділів і людей. Тобто, купуючи тур, ви одночасно підтримуєте турфірму та транспортну компанію Укрзалізниці, якщо це поїздка поїздом, готелі та приватні садиби, кафе, ресторани та місцевих жителів, які продають сувеніри. Ви допомагаєте екскурсоводам, державним і приватним музеям, туристичним пам’яткам і стартапам, які іноді покладаються лише на чистому ентузіазмі.

А подорож - це відпочинок. Нам усім потрібен відпочинок, тому що це було важко. Подаруйте собі хоча б кілька днів відпочинку, перекиньте всі домашні турботи на плечі гіда. Прогуляйтеся старовинним парком, помилуйтеся захоплюючою панорамою Дністровської ущелини, відчуйте карпатський вітер на своєму обличчі. Обов'язково потрібно регулярно відновлювати життєві ресурси, заліковувати душевні рани і видихати. Подорож – це теж ліки.

 

теги: