28.09.2021, 21:49

Роботи в саду та городі восени

Татьяна Землянко | Всі новини автора
листья

Осіння пора вважається для дачників особливо гарячим періодом, тому як активно ведуться роботи в саду і городі. Збираються залишки врожаю і повним ходом йде підготовка до зими. Головне в цьому виді робіт - зробити все вчасно, не загубивши терміни. Буде потрібно підготувати рослини до зими і виконати ретельне прибирання земельної ділянки.

Збирання врожаю повинне пройти ретельно, щоб на ваших кущах і плодових деревах не залишилося жодного плоду або ягоди. Залишені фрукти можуть послужити хорошою перезимівлею для шкідників, те ж саме стосується опалого листя. Бур'яни так само повинні бути обов'язково видалені. Не забудьте удобрити грунт: це можуть бути натуральні добрива у вигляді компосту, гною або торфу. Азотні добрива слід перенести на весняний період, так як вони стимулюють ріст рослин.

Читайте також: Сезонні роботи на дачі в листопаді

Можна подивитися, яке у вас залишилася бадилля на городі, перебрати його гарненько, непотрібне видалити зручним для вас способом, та його цілком можливо використовувати як укриття для саджанців або закласти в компостні купи.

Ще належить зайнятися збором насіння.

Це можуть бути ваші улюблені квіти. Слід збирати вже дозрілі насіння, підрізати багаторічні квіти та інші рослини. Земля в цей період часу насичена теплом і вологою. Також настав час збору насіння огірків.

З настанням осені красиве жовте листя на деревах повинне послужити сигналом для посадки плодових дерев з відкритою кореневою системою. Саджанці слід садити взагалі без листя, тому сміливо їх обривайте. Теплолюбні рослини краще залишити для посадки навесні. Побілка дерев допоможе позбутися від шкідників, а навесні - від сонячних опіків. Найкращим чином підходить садова фарба, тому як крейда швидко змиється дощем.

Читайте також: Як виростити сакуру на дачі

Якщо ви плануєте садити часник в зиму і отримати відмінний результат, то робіть це правильно, а саме: ніколи не робіть для нього грядки на грунті після картоплі, цибулі та самого часнику. Для посадки краще використовувати головки побільше, роз'єднуючи зубочки безпосередньо перед посадкою. Дрібні і криві зубки краще не садити. Основний орієнтир посадки - приблизно за два тижні до стійких морозів. Відстань між рядами робіть 20-25 сантиметрів, щоб в подальшому було зручно проводити міжрядний обробіток.

Ретельна підготовка земельної ділянки до зими забезпечить і порадує вас урожаєм на наступний рік.