20.08.2020, 20:30

Як вибрати раковину для встановлення над пральною машинкою

Татьяна Землянко | Всі новини автора
раковина

Задумавши робити ремонт, як правило, відразу постає питання про економію місця і простору, особливо, якщо справа стосується ванної кімнати. Адже зазвичай ця кімната не може похвалитися великим вільним простором. Сьогодні мова піде про встановлення раковини над пральною машиною. Давайте розбиратися детальніше.

Це дуже зручний варіант, адже над раковиною, в свою чергу, цілком можна помістити шафку або дзеркало з поличками. Всім відома небезпека сусідства води і електрики, тому вкрай важливо дотримуватися всіх рекомендацій для безпечного встановлення.

Щоб вмонтувати раковину над пральною машиною, потрібна незвичайна модель: вона повинна бути з розташуванням сифона на задній частині чаші або бічній частині раковини. Така конструкція допоможе уникнути потрапляння на електрообладнання води у разі протікання.

Читайте також: На чому не можна економити, роблячи ремонт у ванній

Чаша раковини повинна виходити за межі машинки, так використання буде більш комфортним і бризки води не будуть летіти на пральну машинку. Бризок можна уникнути також у тому випадку, якщо встановити на змішувач хороший аератор - він дає м'який повітряний струмінь. Найчастіше змішувачі встановлюють в стіні, ніж на раковині. Якщо ви хочете встановити раковину на гіпсокартонну стіну, то і це не проблема: просто для встановлення слід застосовувати незвичайний набір кріплення, а «метелики» - спеціальний набір для гіпсокартонної стіни.

Розглянемо два існуючих варіанти зливу.

  • Вертикальний злив - знаходиться під зливним отвором з плоским сифоном, відмінний відтік води, але в разі протікання може виникнути проблема з електропроводкою.
  • Горизонтальний злив - сифон розташований прямо біля стіни і далеко від електропроводки, є вірогідність частих засмічень.

Читайте також: Кухня: який мийці віддати перевагу

Найкращий варіант - купувати моделі раковин над пральною машиною у відомих брендів, тому що у них дійсно висока якість виготовлення сантехніки. Можна підібрати раковину до вже існуючої машини, або купити в комплекті машину з раковиною. Якщо ви сумніваєтеся в своїх силах, то для якісної установки скористайтеся послугами фахівця.

Всім зрозуміло, що звичайну раковину для цих цілей неможливо використовувати, тому що вона буде занадто високою і об'ємною. Для цього є ідеальний варіант - раковина-кувшинка, вона має плоску форму з низьким бортиком, що нагадують листя кувшинки на річці. Злив розміщений так, щоб відведення води було ззаду пральної машини.

Сподіваємося, прочитавши цю статтю, ви зможете застосувати наші поради і вибрати підходящу раковину у ванну кімнату.