21.09.2020, 14:01

Кактуси: чи можна їх тримати у будинку

Татьяна Землянко | Всі новини автора
кактус

Багатьом любителям кімнатних рослин дуже подобаються кактуси, і вони із задоволенням розводять ці квіти. Але, як з'ясувалося, про них давно вже бурхливо сперечаються: «чи можна кактуси тримати в кімнаті? Що вони несуть: користь чи шкоду?». Сьогодні ми розглянемо особливості цієї невибагливої рослини і разом у всьому розберемося.

У світі величезна кількість сортів такої колючої квітки як кактус. Це тропічна рослина лісових і пустельних видів в наших широтах відмінно вписалася в сучасний інтер'єр в будинках і квартирах. Кактус живе на підвіконнях в горщиках зазвичай невеликого розміру і радує любителів екзотики своїми різноманітними видами. Найголовнішим плюсом розведення кактусів у домашніх умовах є те, що вони мають здатність поглинати електромагнітне поле, що виходить від електроприладів, - зокрема, від комп'ютера. 

Читайте також: Осіння пересадка кімнатних рослин

Якщо ви хочете вибрати кактус для будинку, перш за все, слід визначитися з видом рослини. Врахуйте, що вони бувають різної форми і розмірів: кулясті, високі та колоновидні. Для посадки рослини у будинку краще вибрати молодий відросток, бажано в спеціалізованому магазині або у добре знайомої людини.

Місце у будинку

  • Підвіконня — місце, де рослина отримує достатньо світла.
  • Робочий стіл — кактус буде вбирати в себе негативні емоції, що оточують вас під час трудового дня.
  • Комп'ютер або ноутбук — рослина поглинає вихідні хвилі від монітора і модему.

Не місце у будинку

  • Спальня — біля ліжка ставити не рекомендується, тому що кактус може чинити негативний вплив на здоровий сон.
  • Дитяча — дитина може поранитися його колючками.
  • Вітальня або зал — краще не ставити там, де людина хоче розслабитися і відпочити.

Можна сміливо вирощувати кактуси на кухні, поставивши їх на підвіконня, полицю або стільницю.

Ще один важливий фактор по розведенні кактусів в будинку — це сумісність рослини з господарем. Якщо ви прекрасно себе почуваєте з кактусом в одній кімнаті, у вас ідеальна сумісність. Але якщо все навпаки, то рослина вам не підходить, як це буває з іншими кімнатними квітами, на які є алергія у людини.

Квітка в літню пору дуже любить вологу, а взимку вона спить, тому досить давати квітці чайну ложку води у місяць.

Читайте також: Квіти на кухні - свято кожен день

Головне призначення кімнатних квітів — прикрашати інтер'єр житла. Зважаючи на це навіть не квітучі кактуси можуть бути надзвичайно ефектними і приносити вашому будинку радість і хорошу енергетику. І зроблять це в подяку за вашу любов до них і турботу поряд з комфортними умовами.