23.09.2021, 14:26

Вибираємо пуф для інтер'єру

Татьяна Землянко | Всі новини автора
пуфик

Пуф - це популярний і зручний предмет меблів. Він практичний, виготовляється в основному з м'яким верхом, не займає багато місця і легко пересувається. Як розрізняються пуфики, в чому їх переваги і як правильно підібрати пуф до інтер'єру - відповіді у статті.

У більшості випадків пуф застосовується у спальні та передпокоях, але він з легкістю може доповнити інтер'єр і у будь-який інший кімнаті. Додаткове місце для зберігання речей або для сидіння, наприклад гостей, зайвим не буде, а також у будь-який момент його можна перетворити в журнальний столик. Існує кілька видів пуфів, в основному вони поділяються за матеріалом на жорсткі та м'які покриття. Саме жорсткі пуфи використовують як столик, а на м'яких моделях можна комфортно відпочити. Ще вони відрізняються конструкцією: моделі з відкритим корпусом, з дерева або сталевих трубок і з закритим каркасом у вигляді декоративної «спідниці». 

Читайте також: Матрац з незалежними пружинами - який вибрати і які властивості 

Види пуфів 

  • Пуфік-ящик - ця модель виготовляється з дверцятами або кришкою, всередині нього знаходиться простір для зберігання речей, побутових приладів, книг або дитячих іграшок.
  • Пуфік-трансформер - має унікальну конструкцію у формі куба, де складаються у вигляді матрьошки м'які табуретки, а також інший варіант, який трансформується в стілець або крісло.
  • Пуф зі спинкою - відмінно виглядає в холі, схожий на невелике крісло з м'якою і красивою тканинною оббивкою. 

Обивка

Тут слід звертати увагу, для якого приміщення ви вибираєте пуф, матеріал може бути: шкіра, велюр, вельвет, оксамит, шовк і жаккар, головне, щоб зручно було доглядати за ним. Колір потрібно підбирати в тон до інтер'єру конкретного приміщення. 

Каркаси

Дерев'яний каркас прекрасно підійде до інтер'єру в стилі - лофт або кантрі, а металевий - до сучасного. 

Читайте також: Комоди для вітальні: стилі і види 

Вибираючи пуф, визначіться, в яку кімнату ви хочете його поставити. 

  • Якщо його місце біля туалетного столика в спальні, то ніжки пуфика підбирайте по висоті щодо рівня дзеркала.
  • Висота моделі для вітальні не повинна перевищувати рівень висоти крісла і дивана.
  • Для дитячої кімнати підбирайте м'який пуф, без гострих кутів, і легкий у догляді.
  • На кухню підійде модель на високих ніжках і з вологостійкою поверхнею.
  • У передпокоях чудово буде виглядати варіант із середніми ніжками: на нього зручно сідати і взуватися, а також зберігати взуття у внутрішньому ящику. 

У будь-якому випадку, яку б модель ви не вибрали, ви оціните по достоїнству цей зручний і оригінальний предмет меблів в своєму будинку.