01.11.2021, 11:16

Технологія облаштування сухої стяжки

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Насамперед слід зазначити, що до моменту облаштування стяжки всі інші сантехнічні, електротехнічні та тинькувальні роботи мають бути закінчені.   

Технологія укладання стяжки

Щоб стяжка підлоги придбала потрібні нам властивості та якості, потрібно правильно підготувати основу для засипки. Бетонне перекриття слід очистити від сміття та загорнути великі щілини. Для закладення щілин слід використовувати якісні суміші, з особливостями швидкого застигання.

Після цього робиться певний процес гідроізоляції. Вся річ у тому, що засипка дуже чутлива до проникнення вологи. А перекриття завжди виявлятиме певні особливості вологості. Тому дуже важливо використовувати правильно підібрані гідроізоляційні матеріали, які запобігатимуть можливості проникнення вологи до сухого засипання

Серед великої кількості гідроізоляційних матеріалів, в такому випадку найактуальнішою стане поліетиленова плівка. Недорого і водночас дуже якісно.

Основу перекриття слід покривати таким чином, щоб не залишалося щілин. Найкраще внахлест із запасом 15-20 сантиметрів. Після облаштування основи слід розпочинати процес засипки. Як основний матеріал засипки найкраще використовувати керамзит. Товщина засипки визначається залежно від особливостей будови. Але не має бути менш як 30 мм.

Безперечно, слід зазначити, що зверху засипка може бути покрита додатковим теплоізоляційним матеріалом. На цей час активно застосовують мінеральну вату, тому що вона має незначну товщину і відрізняється неймовірно значними параметрами міцності. Зверху все ущільнюється за допомогою гіпсоволокнистих плит.

Сьогодні суха стяжка стала дуже популярною. Адже саме на підставі застосування даної методики можна виключити «мокрий процес. Сама по собі технологія укладання стяжки досить проста і нехитра. Отже, протягом незначної кількості часу можна облаштувати основу для подальшої фінішної обробки. Ще одна важлива перевага - до фінішної обробки можна приступати відразу після облаштування стяжки.

Сучасні та вимогливі клієнти намагаються скористатися допомогою справжніх професіоналів, які насправді зможуть зробити процес облаштування сухої стяжки простим та швидким. Водночас не слід забувати про те, що стяжка має досить високі параметри ціни. І не завжди її використання повною мірою виправдовується. Та й особливості низької стійкості до впливу вологи не дозволяє нам використовувати цю методику повсюдно.

Загалом сьогодні дуже актуальною стала технологія класичного методу облаштування стяжки на підставі гіпсу. Втім, ви, напевно, неодноразово чули про те, що гіпсова штукатурка сьогодні вважається лідером штукатурки стін. Те саме можна сказати й про стяжку. Щоправда, знову ж таки, методика доступна лише в тих місцях, де немає підвищеної вологості.

Попри певні недоліки, суха стяжка все ж таки сьогодні швидко набрала популярності й використовується багатьма будівельними компаніями як основна методика облаштування стяжки.

Стає очевидним той факт, що за бажання оформити стяжку, яка і прослужить довго, і перспективи ідеальної надійності надасть, вам неодмінно слід досить уважно поставитися до особливостей використання сухого варіанту. Загалом цей варіант дозволяє прискорити процес ремонту та отримати бажані аспекти швидкого оздоблення приміщення. І це просто чудово.

теги: