15.01.2024, 19:12

Сучасна теплоізоляція приміщення і як вона виглядає

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Сучасна теплоізоляція приміщень дозволяє суттєво зменшити витрати на опалення, а також зберегти тепло у приміщенні. Разом зі спеціалістами thermalin.com.ua розглянемо, які існують сучасні методи теплоізоляції приміщень та що вони містять. 

Сучасні методи теплоізоляції 

Існує декілька сучасних методів з утеплення приміщень, кожен з яких використовують для збереження тепла в будинку, квартирі, ресторані, кафе та в інших спорудах. Серед головних методів теплоізоляції виділяють наступні:

  • Встановлення енергоефективних дверей та вікон. Використовують вікна та двері з енергоефективними склопакетами та з утепленими рамами. Це дозволяє зменшити втрати тепла у приміщенні на 30-40%. 
  • Зовнішнє утеплення (ETICS). Вказаний метод охоплює додавання ізоляційного шару до зовнішньої сторони стін, а потім виконання оформлення фасаду будівлі. ETICS дозволяє уникнути потоків холодного повітря, які надходять крізь стіни, та покращити зовнішній вигляд будівлі. 
  • Використання енергоефективних матеріалів. Серед сучасних матеріалів для теплоізоляції приміщень виділяють: термалін, пінополістирол, пінополіуретан та мінеральну вату. В деяких випадках використовують аерозолі. За допомогою вказаних матеріалів проводиться термоізоляція будинків мешканцями Луцька, Львова, Києва, Хмельницького ті інших міст України.
  • Встановлення систем теплої підлоги. Цей метод терморегуляції стає все більш популярним. Тепла підлога допомагає обігріти приміщення, зберегти тепло  та суттєво зменшити втрати тепла в холодний період. Ефективним буде встановлення теплої підлоги мешканцям регіонів з холодним кліматом, де тепле повітря піднімається вгору. Так створюється комфорте мікрокліматичне середовище всередині будівлі. 

Крім зазначених методів сучасної теплоізоляції, ще варто зазначити використання теплоізоляційних фарб та покриття. Сучасні теплоізоляційні фарби та покриття використовують для нанесення на стіни, щоб зменшити тепловтрати. Оптимальним варіантом використання таких матеріалів буде під час проведення ремонту у приміщенні. 

Також варто зазначити теплоакумулюючі матеріали, у тому числі: цегли, керамічні вставки. Ними можна обробити стіни у приміщенні, що уу ньому був більшим відсоток акумулювання тепла. 

Не слід забувати й про використання інтелектуальних систем вентиляції з теплообмінниками. Вони чудово відновлюють тепло з вентиляційного повітря, перед його виходом з будинку. 

Не зайвим буде використовувати зелені дах та стіни. Зеленими їх називають за того, що вони оздобленні живою рослинністю для покращення теплоефективності приміщення.