02.08.2021, 11:15

Шиємо маленьку косметичку власноруч

Татьяна Землянко | Всі новини автора
косметичка

Багато жінок люблять косметички, це дуже зручні свого роду маленькі сумочки, де можна зберігати повсякденну косметику і завжди її мати під рукою. Така річ багато місця не займає, зате дає можливість швидко її знайти у вашій сумці. Сьогодні ми будемо самі шити такий чудовий жіночий аксесуар.

Нам знадобиться:

  • аркуш паперу для викрійки;
  • 2 види тканини для виробу;
  • тканина для підкладки;
  • блискавка - 20 см;
  • ножиці, нитки, сантиметр. 

Спочатку робимо викрійку на простому аркуші паперу A4 і для цього звертаємо його в чотири рази. Далі відміряємо: ширина - 10 см, висота - 15 см, куточок - 2,5x2,5 см, 3 см зверху. Тепер вирізаємо, розкриваємо, і виходить, що форма для косметички готова.

Потім робимо викрійку з тканини: у нас буде дві деталі - одна з основної тканини, інша з бязі, між ними для ущільнення за бажанням можна застосувати монтажну сітку. 

Читайте також: Шиємо дорожню сумку власноруч 

Для з'єднання деталей можна настрочити декоративні рядки, це так, для краси. Підкладку слід зробити з двох частин, щоб згодом сточування була можливість вивернути. Для початку нам потрібно приготувати блискавку, загинаємо куточок блискавки на лицьову сторону і прихоплюємо ниткою. Робимо це вручну звичайною голкою з усіх боків. Потім прикладаємо блискавку до заготівлі і прикріплюємо по центру. Тепер приточуємо одну сторону на машинці, теж саме робимо і з другої сторони. Блискавку пришиваємо відразу і к підкладці, і до основної деталі. 

Вивертаємо нашу косметичку навиворіт і приточуємо бокові шви, так само прострочуємо по боках і підкладку. Далі прошиваємо куточки, днища косметички з двох сторін, попередньо випрасувавши. Прострочуємо і підкладку, тільки обов'язково залишаємо отвір для вивертання. Тепер вивертаємо навиворіт і застрочуємо на дні виробу залишений отвір. Робіть це, як вам зручно - вручну або на машинці.

Акуратно вивертаємо, гарненько розправляємо всі куточки, зовні можна вручну закріпити на куточку блискавку, випрасувати і косметичка готова. Тепер в неї можна покласти найнеобхіднішу повсякденну косметику і дзеркальце, щоб завжди виглядати доглянутою і в будь-який момент підправити макіяж, якщо буде потрібно. 

Читайте також: Шкатулка-органайзер з сірникових коробок 

Прикрасити її можна на свій смак, проявивши фантазію, або якщо є можливість зробити на машинці візерунки, як показано на відео. У будь-якому випадку, у вас з'явиться у вашій сумочці такий необхідний жіночий аксесуар як косметичка. Будьте завжди красиві і в хорошому настрої.