Щоб худнути було легко

Ольга Ранська | Всі новини автора
как похудеть легко

Насправді схуднути не так вже й складно. Складно змінити звичкам. Саме тому багато миряться із зайвою вагою, аби все було як і раніше. Найчастіше наша свідомість заважає нам поміняти харчування, а значить-життя, в стислі терміни. Але цього і не треба робити. Премудрості схуднення потрібно застосовувати поступово.

Час "Х"

До 12 годин можна їсти все, а ось після цього до їжі потрібно ставитися обережно. Правда, з 12 до 15 годин ще можна їсти грубе м'ясо і кашу, а ось солодощі і калорійні страви виключаються.

Після 15 годин потрібно вживати тільки ті продукти, які засвоюються легко: рибу на пару, відварну або запечену курку без шкіри, сир, йогурти, овочі, фрукти.

Снідати і ще раз снідати

Вже, напевно, зрозуміло, що з цього пункту випливає, що сніданок необхідний. Адже вам не хочеться снідати, якщо ви переїли ввечері. А чому ви переїли ввечері? Тому що в першій половині дня не їли.

Як розірвати це коло? Досить просто: випивайте вранці натщесерце один стакан води. Він "запустить" обмінні процеси і приблизно через 30-60 хвилин ви захочете їсти. А якщо незабаром після сніданку ви знову відчуєте відчуття голоду, значить, обмін речовин" запущений " і проходить як треба – активно, а до вечора він сповільниться.

А до вечері можна сміливо перекушувати яблуком, йогуртом і т.п. а якщо ви добре поїсте протягом дня, то на вечерю ви вже не будете багато їсти.

Більше білка

При схудненні в першу чергу в організмі починає витрачатися саме білок, а до жирів черга доходить значно пізніше. При цьому руйнується м'язова маса, яка і складається з білка, тому вага і знижується. А жири-то залишаються. І коли ви починаєте повноцінно харчуватися, то організм швидко відновлює запаси білка і, на випадок наступного голодування, додає і жирів. Ось звідки і беруться зайві кілограми після дієт.

Тому білкову їжу під час схуднення потрібно їсти сміливо – стільки, скільки вам хочеться. Це повинні бути м'ясо, риба, гриби, бобові, яйця, кисломолочні продукти, горіхи.

Вивчайте склад продуктів

"Що там виробник додав, щоб порадувати мої смакові рецептори і засмутити очі при погляді на фігуру?"

Це означає, що потрібно звертати увагу на вміст білків, жирів, вуглеводів та на калорійність.

Пам'ятайте, що цукор може маскуватися під такими найменуваннями, як глюкоза, мальтоза, декстроза, кукурудзяна або чорна патока, солод; а цукрозамінники зазвичай маскують під Е – Е420 (сорбіт), Е954 (сахарин) і т.д. але вплив цих назв на вагу однакове.

Про солодощі

Їх не потрібно повністю виключати з раціону. Швидкі вуглеводи-харчування для клітин головного мозку і не тільки. Наприклад, можна вживати мед, пастилу на пектині і зефір. Вони допомагають роботі шлунково-кишкового тракту, знижують рівень холестерину, очищають від шлаків і токсинів. Але їх кількість повинна бути невеликим, а вживати їх можна до 12 годин.

Молоко і кисломолочна продукція

У ній міститься кальцій, який допомагає спалювати жир і перешкоджає його відкладенню. Але, кальцій, який міститься в знежирених і маложирних продуктах, не засвоюється! Тому, важливо, щоб вся ця продукція була середнього ступеня жирності: наприклад, сир – 4,5-9%, молоко і кефір – 1,5-2,5%, сметана – 16-20%.

Отже забезпечуйте організм якісним матеріалом для схуднення та будьте здорові!

теги: