Масло обліпихи в косметології, маски для обличчя

Віктор Білий | Всі новини автора
Облепиховое масло в косметологии

Масло обліпихи відрізняється унікальним складом жирних кислот, фосфоліпідів, дубильних речовин, цукрів, органічних кислот і вітамінів, які високо цінуються в косметичній промисловості. Його антимікробні, протизапальні та антивікові властивості роблять його застосовним в косметиці для догляду за зрілою, чутливою і схильною до акне шкірою.

Масло обліпихи: властивості

Масло обліпихи має унікальний склад жирних кислот, воно містить велику кількість кислот Омега-6, а м'якуш багата жирними кислотами Омега-7. Своєю чергою, жирна кислота Омега-9 міститься як в олії обліпихи, так і в його насінні. Завдяки наявності великої кількості кислот, масло обліпихи володіє кардіозахисними та протираковими властивостями.

Вміст вітаміну С в обліписі в 15 разів вище, ніж в плодах апельсина. Вітамін С, присутній в обліписі, відрізняється високою стійкістю і, що важливо, його кількість не зменшується при термічній обробці рослини. Все тому, що обліпиха не містить ферментів, що викликають її розкладання.

Масло обліпихи в косметології

Масло обліпихи добре вбирається і не залишає жирної плівки на поверхні шкіри. Крім того, воно має поживну, протизапальну і радіозахисну дію проти зморшок.

Завдяки високому вмісту вітаміну С і флавоноїдів масло обліпихи є цінним інгредієнтом в косметичних засобах, призначених для боротьби зі знебарвленням шкіри, а також в засобах для засмаги.

Кращі маски для обличчя з обліпихою

Якщо ви вирішили омолодити свою шкіру, є кілька дієвих засобів, які можна приготувати в домашніх умовах з обліпихою.

Для сухої та роздратованої шкіри

Рецепт 1. Взяти 2 ст.л. розчавлених ягід обліпихи та змішати з рівною кількістю будь-якого молочного продукту з високою жирністю (сметана, кефір, сир, вершки, молоко). Наносити на обличчя цей засіб необхідно щільним шаром. Можна замінити молочні продукти будь-якою рослинною олією (оливковою, ефірною олією авокадо, олією жожоба або кокосовою олією). Змивати маску необхідно теплою водою. Після цього промокнути обличчя сухою серветкою.

Рецепт 2. Видавити сік з обліпихи. З'єднати з яєчним жовтком. Компоненти ретельно змішати та нанести на обличчя.

Для в'янучої шкіри

Рецепт 1. Дві чайні ложки обліпихи змішати з однією чайною ложкою натурального розтопленого меду. Нанести на розпарену шкіру. Засіб змити спочатку гарячою водою, а потім відразу обполоснути холодною.

Рецепт 2. В столову ложку розмелених паростків пшениці влити 1 ст.л. масла обліпихи, масла оливи взяти стільки, щоб розбавити засіб до потрібної консистенції. Змити гарячою водою, обполоснути холодною.

Для очищення

Взяти в рівних кількостях листя і ягід обліпихи (по 1 ст.л.). Залити сировину 250 мл окропу. Проварити суміш 5 хвилин (після закипання). Готовим розчином парити особа, процедура повинна тривати приблизно 15 хвилин. Крім корисного ефекту для шкіри обличчя, вдихаючи цілющі пари, ви зробите профілактику своїм дихальним шляхам і носоглотці. Після інгаляції слід промокнути обличчя сухим рушником і змастити живильним кремом.