"Золоте молоко" - просте рішення для імунітету і стрункої фігури
"Золоте молоко" - незвичайний напій, цілюще впливає на здоров'я. Він зміцнює, захищає від простудних і більш серйозних захворювань, покращує травлення, позитивно впливає на сон і настрій.
Властивості "золотого молока"
"Золоте молоко" - це напій, приготований на основі куркуми, золотисто-жовтої індійської спеції, яка вважається однією з найбільш корисних для здоров'я у світі. Це може бути чай з куркумою або традиційний напій на основі молока. Незалежно від вибору, Ви отримаєте напій з протизапальними, антиоксидантними, противірусними, антисептичними, протигрибковими, протипаразитарними та знеболювальними властивостями. Щоденне вживання куркуми у вигляді" золотого молока" дає антидіабетичний і навіть протираковий ефект.
Читайте також: Правильне харчування і здоровий спосіб життя
"Золоте молоко" допомагає при багатьох недугах:
- підвищує імунітет,
- скорочує тривалість хвороби,
- покращує травлення,
- регулює обмін речовин і сприяє контролю ваги,
- сприяє детоксикації печінки,
- регулює рівень артеріального тиску,
- зміцнює шкіру і дозволяє позбутися від багатьох повторюваних висипань,
- надає заспокійливу дію,
- знімає негативні наслідки стресу,
- полегшує засинання,
- бореться з депресією.
Як приготувати золоте молоко?
Необхідні інгредієнти:
- Молоко-1 стакан (250 мл)
- Куркума - 1 ч. л.
- Свіжий імбир-1/2 ч. л.
- Мелена кориця - 1/2 ч. л.
- Мелений чорний перець - щіпка.
Спосіб приготування:
Візьміть невелику каструлю або ківш з товстим дном. Імбир потріть на тертці та покладіть в місткість. Потім додайте до нього куркуму, корицю і чорний перець. Вміст залийте молоком. Готуйте суміш на середньому вогні при постійному помішуванні. Ні в якому разі не давайте молоку закипіти – його потрібно всього лише підігріти.
Читайте також: Які продукти знижують тиск: харчування для гіпертоніків
Потім отриманий відвар процідіть через сито, можете відразу в стакан. Ось і все, "золоте молоко" готове. За бажанням можете додати в нього мед і ваніль.
При застудах можна пити по склянці кожні 3-4 години, в профілактичних цілях – 1 стакан в день.