Косметика з пробіотиками – навіщо потрібна?

Ольга Станішевська | Всі новини автора
косметика

Навіть дітлахи знають про користь йогуртів та кефірів з пробіотиками. Тепер і косметичні бренди пропонують засоби, збагачені цими речовинами. Один із таких – концентрат з пробіотичними фракціями Mineral 89 від Vichy. Навіщо пробіотики у косметиці та яку користь вони дають шкірі? Зараз розкажемо.

Чим корисні пробіотики для шкіри?

Аби відповісти на це запитання, варто спершу дещо розповісти про особливості шкірного покриву. У кожної людини на поверхні шкіри живе ціла колонія мікроорганізмів – як корисних, так і патогенних. Разом вони називаються мікробіомом або мікрофлорою.

В нормі кількість корисних мікроорганізмів повинна переважати популяцію патогенів. Тільки у такому випадку мікрофлора буде виконувати свої функції – створювати захисний бар’єр та сприяти правильним процесам в клітинах шкіри. Коли в мікробіомі виникають порушення, з’являються різноманітні дерматологічні проблеми: від акне до більш серйозних захворювань.

Для підтримання здорової мікрофлори шкіри потрібні спеціальні бактерії – пробіотики. Для шкірного покриву вони корисні з багатьох причин:

  • нормалізують стан проблемної шкіри;
  • сповільнюють вікові зміни;
  • пришвидшують регенерацію клітин;
  • покращують обмінні процеси;
  • знижують чутливість.

Головне завдання косметики з пробіотиками нормалізувати мікробіом, який може руйнуватися під дією зовнішніх чинників, деяких косметичних засобів, стресу, проблем зі здоров’ям.

Яку косметику з пробіотиками вибрати?

Склад косметики з пробіотиками у різних виробників може відрізнятися, що своєю чергою впливає на ефективність засобу. Лідером у сегменті створення косметичних засобів на основі пробіотиків на сьогодні є французький бренд Vichy. А розроблена ним сироватка-концентрат Mineral 89 з пробіотичними фракціями створила справжній фурор на б’юті-ринку.

Цей засіб, як і традиційна сироватка, допомагає відновлювати шкіру, покращувати її колір, вирівнювати дрібні зморшки. Як й інша косметика Vichy, сироватка створена на основі термальної води, багатої корисними для шкіри речовинами. Та головна унікальність засобу – фракції (неживі бактерії), які сприяють відновленню правильної мікрофлори шкіри.

Регулярне використання такої сироватки дозволяє не лише повернути красу та здоров’я шкіри обличчя, а й сповільнити її старіння.