Переваги корекції зубів за допомогою елайнерів

Ольга Станішевська | Всі новини автора

У пацієнтів стоматологічних клінік з'явилася можливість виправити неправильний прикус і вирівняти зуби без установки брекетів. Для цього необхідно пройти ортодонтичне лікування елайнерами (капами).

Вперше ця технологія корекції зубів була впроваджена в Німеччині в 2004 році. Через кілька років стоматологи всього світу визнали, що її ефективність істотно вище, ніж у брекетів. Стоматологічні прозорі капи для вирівнювання зубів soloaligners.com відрізняються високим ступенем безпеки, зручністю і непомітністю при носінні. Застосування цієї конструкції сприяє вирівнюванню зубів і оздоровленню порожнини рота.

Особливості корекції зубів

Вартість кап практично порівнянна з ціною брекетів. У деяких випадках їх установка вийде навіть дешевше. Стоматолог підбирає і встановлює елайнери на зуби таким чином, щоб коригувати навантаження на щелепу і мінімізувати дискомфорт пацієнта.

Лікування елайнерами має ряд переваг:

·         Психологічний комфорт пацієнта. Прозорі елайнери майже непомітні для оточуючих людей.

·         Захист зубних одиниць. Елайнери з прозорого полімеру ефективно захищають зуби від впливу температурних коливань, бактерій і кислотного середовища.

·         Високий естетичний результат. Стоматолог підбирає капи на зуби для вирівнювання на підставі сканування кожної щелепи. Стоматологічні конструкції представлені в трьох варіантах жорсткості: м'якою, помірною і сильною. Кожен елайнер призначений для певного часу доби. Таким чином досягається стабільність впливу протягом усього часу корекції.

·         Швидкість корекції. Прозорі брекети вирівнюють зуби за 2-3 роки. Корекція за допомогою кап займає значно менше часу – від 3 до9 місяців в залежності від конкретного клінічного випадку.

·         Доступна вартість. Елайнері купити в Івано-Франківську вийде значно дешевше, ніж виконати хірургічну корекцію.

Кому підходять?

Елайнери для вирівнювання зубів виготовляються в індивідуальному порядку зі спеціального прозорого полімеру після сканування зубного ряду пацієнта. Вони досить тонкі і щільно прилягають до зубів, практично не завдаючи дискомфорту власнику.

Подібні стоматологічні конструкції рекомендуються підліткам, старше 14 років. У рідкісних випадках при наявності показань корекція може проводитися в більш ранньому віці – з 12 років. Елайнери для зубів носять 20-22 години на добу. Перші естетичні зміни стають помітні через пару місяців використання.

Показання до застосування

Стоматологи рекомендують методику вирівнювання зубів елайнерами в наступних клінічних випадках:

1. Трема. Відсутність контакту між бічними поверхнями зубних одиниць.

2. Діастема. Отвір між фронтальними зубами понад 1,5 мм.

3. Ротація або скупченість передніх зубів.

4. Надмірна інтрузія фронтальної групи зубних одиниць.

5. Перехресний прикус початковій стадії.

Крім того, капи для вирівнювання зубів можуть використовуватися для закріплення ефекту після корекції за допомогою брекетів. Виробники постійно вдосконалюють системи елайнерів, проте серйозні стоматологічні патології вимагають більш тривалого і складного лікування. Як правило, корекцію починають з установки брекетів, а на фінальному етапі використовують капи. Встановити елайнери в Івано-Франківську можна в будь-якій стоматологічній клініці.