Як правильно вибрати дитяче комп’ютерне крісло або стілець для школяра?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Рано чи пізно перед кожними батьками постає питання організації робочої зони для дитини. Це місце призначене для виконання домашніх завдань, занять творчістю, роботи на комп'ютері тощо. Школяру доводиться проводити досить багато часу сидячи на одному місці, і від зручності його положення залежить не тільки продуктивність роботи, а й самопочуття дитини. Тому вкрай важливо правильно підібрати дитяче комп’ютерне крісло. А от на що звернути увагу при виборі стільця ми розберемо в сьогоднішній статті.   

Дитячі комп’ютерні крісла: основні критерії вибору

Перш ніж вирушати за покупкою, необхідно ретельно продумати всі аспекти, на які потрібно звернути увагу, щоб у майбутньому сидіння було не тільки зручним, а й корисним для організму, який росте. Тому зверніть увагу на:

Матеріал виготовлення дитячих комп’ютерних крісел

Від матеріалу виготовлення стільця і якості кріплень залежить термін його служби і безпека школяра. Тому він має бути міцний, надійний і екологічний. Дизайн трапляється найрізноманітніший, призначений для різних вікових груп і уподобань. Як міцну опору використовують одну, дві або чотири ніжки, що забезпечують його надійну стійкість. Основними матеріалами виготовлення для дитячих стільців є метал і дерево. Сидіння і спинку виготовляють з твердою і м'якою поверхнею, яка може бути простою або ортопедичної форми.

Регулювання висоти стільця

Для правильного сидіння ноги дитини мають стояти на підлозі, під прямим кутом між стопами і гомілкою. За допомогою механізму регулювання висоти сидіння можна коригувати положення ніг. Такий механізм у зростаючому стільці для школяра буває різної конструкції. В одній, сидіння можна ступінчасто рухати вздовж ніжок, закріплюючись на них за допомогою спеціальних отворів, відстань між якими забезпечує крок пересування сидіння.

Другий механізм при закріпленому сидінні змінює довжину ніжки, рухом її всередині каркаса. Крок ступеневого руху в такій конструкції набагато менший, а деякі сучасні моделі мають безступінчастий механізм регулювання, що здійснюється за допомогою спеціального важеля.

Зручна спинка стільця

Грамотно сконструйована і встановлена спинка стільця допоможе м'язам спини і хребту зберігати правильне положення і не втомлюватися під час тривалого сидіння. Висота верхнього краю спинки стільця, для надійного утримання хребта і м'язів, має бути вище середини лопаток. Спинка стільця має бути злегка нахилена назад, відносно сидіння і мати вигнуту форму, на рівні попереку, повторюючи будову хребта.

Механізми, що обертаються

Моделі, оснащені механізмом обертання сидіння навколо осі та коліщатками на ніжках, зручні та привабливі для дітей. Завдяки рухомим механізмам можна легко обертатися по осі або пересуватися кімнатою, сидячи на стільці. Така конструкція зручна, але варто враховувати, що вона нестійка. Тому батькам самим доведеться розв'язати питання наявності чи відсутності таких механізмів, з огляду на їхні хороші та погані сторони.

теги: