Навіщо використовувати сонцезахисні засоби?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Усі ми знаємо про кілька ступенів базового догляду за шкірою, який включає в себе очищення, зволоження та захист від сонця. Настав час серйозно поговорити про третій крок — нанесення санскрину.

Перший і найважливіший аргумент на користь сонцезахисного крему полягає в тому, що сонячні промені — підвищують ризик виникнення раку шкіри. Також засмага провокує швидше й помітне старіння. Безпечної засмаги немає, тому правильне використання сонцезахисного засобу — єдиний спосіб вберегти себе від цих дуже неприємних наслідків.

На нашу шкіру впливають два типи сонячного випромінювання:

  • UVA-промені — «відповідальні» за старіння шкіри та поява пігментних плям. Цей тип випромінювання накопичується з роками, викликає мутації в клітинах та може спровокувати рак шкіри;
  • UVB-промені також відіграють істотну роль у розвитку раку шкіри, меншою мірою провокують фотостаріння, але водночас можуть спричинити опіки. Найбільш активно таке випромінювання в період із травня по жовтень з 10 до 16 години (у цей період особливо важливе використання крему).

Усі необхідні засоби ви зможете за приємними цінами придбати в магазині Косметолог https://kosmetolog.ua/ua/solntsezashchitnye-kremy-dlya-litsa/.

Як вибрати гарний сонцезахисний крем?

Показник SPF показує, наскільки той чи інший засіб ефективно захищає від UVB-променів. Чим він вищий, тим краще. Будь-якого сонцезахисного крему потрібно наносити достатньо, а також регулярно його оновлювати. Тому якщо ви не любите наносити крем дуже товстим шаром, особливу увагу звертайте на креми з великим показником SPF, наприклад, 50.

Важливим є чинник захисту та від UVA-променів, обов’язково шукайте відповідну позначку на упаковці, або уточніть це перед покупкою, консультанти інтернет-магазину Косметолог із задоволенням допоможуть вам із вибором.

Важливим чинником у виборі сонцезахисного засобу є те, наскільки комфортною буде його консистенція для вашого типу шкіри — зверніть увагу, що на сайті є безліч фільтрів для вибору ідеального засобу.