Як правильно обрати засоби інтимної гігієни

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Різноманітність засобів інтимної гігієни часом заводить в глухий кут. Існує так багато різновидів прокладок та тампонів, що буває дуже складно зробити вибір. Але, згідно зі словами лікарів, не всі вони безпечні для жіночого організму. Використання деяких засобів призводить до серйозних проблем. Що це за проблеми та як зробити правильний вибір?

Чому прокладки можуть бути небезпечними

Першу причину називає лікар гінеколог-ендокринолог Мусаєва Тетяна Омарівна:

«На відміну від натуральних засобів гігієни, звичайні виготовлені з синтетичних матеріалів. Тому вони не пропускають потрібну кількість повітря. Це призводить до створення парникового ефекту. А він, у свою чергу, сприяє активному накопиченню та розмноженню багатьох різних бактерій».

В результаті діяльності бактерій виникають захворювання органів сечостатевої системи. Частіше всього це:

  • молочниця;
  • різні види вагінозів;
  • вагініт;
  • цистит;
  • дисбактеріоз.

І це лише декілька серйозних проблем. Якщо їх не усунути, можна зіткнутися з більш небезпечними наслідками, лікування яких затягнеться на місяці.

Як не помилитися з вибором

Щоб уникнути проблем зі здоров'ям, потрібно вибирати якісний товар, який буде на 100% виконувати свої функції та при цьому не шкодити жіночому організму. На сьогоднішній день цим вимогам відповідають органічні чи натуральні прокладки та тампони. Чому саме вони?

Органічні засоби гігієни виготовлені з високоякісних матеріалів, а саме з бавовни та целюлози. Виробники використовують органічну бавовну, зроблену з відновлюваної деревини. Її виростили на екологічно чистих плантаціях і не обробляли пестицидами. Завдяки цьому прокладки «дихають», тобто пропускають достатню кількість свіжого повітря. Результат — захист від парникового ефекту.

Іншими перевагами органічних засобів гігієни прийнято вважати наступне:

  1. Не тільки основа, а й інші речовини натуральні та безпечні. Мова йде про вологопоглинаючий шар з абсорбуючими вставками і гелеві наповнювачі. Вони перешкоджають накопиченню бактерій та, як наслідок, розвитку різноманітних захворювань.
  2. Бавовну, яка використовується при виготовленні прокладок, відбілюють за допомогою перекису водню. У звичайних прокладках це хлор, який може викликати онкологію, ендометріоз та зниження імунітету.

Ще одна суттєва перевага — наявність сертифікатів якості від міжнародних організацій. Це значить, що товар пройшов перевірку не тільки його «робочих» характеристик, а й того, чи є в ньому токсичні речовини.

Отже, проблеми зі здоров'ям, як це часто буває — наслідок використання неякісних та небезпечних товарів. У даному випадку засобів для інтимної гігієни. Попередити їх можна, купуючи органічні прокладки і тампони, які виготовлені з натуральних матеріалів, не викликають алергію та на відмінно виконують свої функції.