Що таке веганська косметика?

Ольга Григоренко | Всі новини автора
веганська косметика

Вільна від жорстокості — саме так позначається косметика, що знаходиться під грифом “веганська”. Якщо мова про освіченість та жагу зберегти та не нашкодити природі, то чому значна кількість користувачів на сайті намагаються купити косметику саме цього типу? Навіть ті, хто не коригує харчування та не дотримуватися вегетаріанської дієти? Про це, та багато чого іншого ми запитали в експертів інтернет-магазину косметики, що пропонує засоби з переважно натуральним складом.

Веганська косметика — це про природні складові?

Позначка "cruelty free", тобто вільна від жорстокості, говорить не тільки про натуральні інгредієнти. Це означає, що жодна тварина не постраждала під час виробництва продукції не тільки на етапі придбання інгредієнтів, а й на етапі тестування готової продукції. 

Для ідентифікації веганської косметики використовують спеціальне маркування та сертифікати. Наприклад, на сайті організації PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) можна знайти постійно оновлюваний список компаній, які під час виробництва своєї косметичної продукції відмовилися від тестування на тваринах.

Веганська означає натуральна?

Натуральна косметика — це узагальнений термін, що використовується для продукції з натуральним складом. Серед інгредієнтів можуть бути віск, мед, трав'яні настоянки, жири тваринного походження. 

В органічній косметиці не застосовуються похідні, що росли за додавання пестицидів, мінерального підживлення та хімічних речовин. 

Веганська є найбільш вибагливою, адже у виробництві не можуть бути використані ані тваринні складові, ані рослини, що підживлювалися мінеральними добривами. Не дозволяється додавати мед, перлинний порошок та віск, наприклад.

Чим приваблює косметика "cruelty free”?

Найбільше тим, що це дуже безпечні препарати й зазвичай мають відмінне співвідношення ціни та якості. Перевага таких засобів у ідеально підібраних інгредієнтах рослинного походження, відсутність консервантів і добре засвоєння. Виробництво веганської косметики здійснюється під особливим контролем, а натуральність сполучників роблять її гіпоалергенною, широкого спектру дії та з ефективним результатом.

Чи вищі за середню ціни на косметику?

Сьогодні пропозиції вегетаріанських засобів дуже різноманітні. Прагнучи розвивати вид продукту, виробники натуральної косметики пропонують засоби, що корисні для здоров'я та екологічні за доступними цінами. Сучасний магазин доглядової косметики завжди дає змогу обрати продукцію на будь-який бюджет. 

Чи правда, що якісна косметика випускається лише за кордоном?

Сьогодні розмежування території виробництва цілком застаріло. Професійна українська доглядова косметика має безліч сертифікатів та відповідає найвищим міжнародним стандартам якості. До того ж вартість вітчизняної косметики преміум класу суттєво нижче за імпортні аналоги, а самі продукти завжди доступні до замовлення.

А як щодо ефективності веганської косметики?

Думка, що веганська або органічна, наприклад, косметика є менш ефективною, є застарілим міфом. Інгредієнти для такого типу косметики відбирають і тестують з особливою ретельністю. Як правило, вони створюють набагато кращий доглядовий ефект, ніж звичайна та традиційна косметика.

Веганські продукти здатні не тільки ефективно усунути подразнення шкіри. Вони відмінно зволожують і відновлюють її свіжість та сяйво. Косметика з відповідною позначкою робить можливим ідеальний догляд без жодної шкоди для шкіри. Поміж все, веганська косметика не завдає шкоди для навколишнього середовища та тварин. Веганська косметика — це спеціально підібрані та перевірені дари природи. 

До неперевершеного вигляду без шкоди для природи залишається лише один крок — обрати потрібний продукт у перевіреного та надійного продавця.