28.10.2020, 21:45

Шиємо теплу спідницю-трапецію самостійно

Татьяна Землянко | Всі новини автора
юбка

На дворі осінь, а там і зима недалеко, тому слід подумати про утеплення. У вашому гардеробі обов'язково повинні бути теплі речі, щоб вам було затишно і комфортно у будь-яку погоду. Багато хто віддає перевагу носити теплі штани, лосини, але сьогодні ми з вами будемо шити теплу молодіжну спідницю - на неї також знайдуться любителі.

Нам знадобиться:

  • відріз тканини альпака;
  • сантиметр, ножиці, лінійка;
  • трикотажна стрічка.

Читайте також: Модна жилетка зі старих джинсів

Тканина альпака дуже нагадує трикотаж, але вона щільніше і тепліше, виворіт дуже м'який і приємний на дотик, тому підкладка не буде потрібна. Складемо тканину навпіл: з огляду, що тканина з правильними прямокутниками, це дозволяє скласти її так, що білі смужки збігаються. Так як ми будемо шити спідницю-трапецію, то шви з боків повинні збігатися по малюнку. Для цього ми застосуємо трикотажну стрічку - це також красиво підкреслить лінію стегон.

Від центру спідниці відзначаємо одну четверту ширину грудей, для того, щоб ви могли одягнути спідницю через верх. Оскільки матеріал тягнеться, можна прибрати один сантиметр. Тепер від центру опускаємося вниз на три сантиметри - це у нас буде прогин, і ми його вимальовує. Від прогину відступаємо вниз ще на 18 сантиметрів - це буде умовна лінія стегна, намічаємо її крейдою. Далі ще від прогину відміряє довжину спідниці 50 см, з'єднуємо точки прямою лінією між собою.

Читайте також: Як можна самому зшити шапку

В районі стегон додамо пару сантиметрів і з'єднаємо лінії дугою. Низ спідниці перевіряємо сантиметром (однакову довжину по 50 см) і креслимо лінію. Одна половина готова, тепер по ній робимо другу, але з урахуванням стегон спинку робимо трохи довше. Передня і задня половинки однакової ширини, при побудові цих деталей покладіть тканину так, щоб уникнути попадання білої смужки по центру спідниці. З цією маленькою хитрістю, якщо у вас на поясі спідниця трохи повернеться у бік, зміщення не буде видно. Вирізаємо смужку для пояса: його ширина буде 3 см, з урахуванням прогину відміряємо 8 см.

Тепер приточуємо пояс до спідниці і саму спідницю з боків. Залишилося на бокові шви пристрочити трикотажну стрічку, але не натягуючи її. Слідкуйте за цим: якщо в якомусь місці піде натяжка, спідниця буде внизу стирчати. Будьте уважні і шийте трьома рядками, в пояс втягніть резинку.

Шийте і носите на здоров'я, тим більше що спідниці-трапеції зараз у моді. Таку спідницю можна носити з чим завгодно: з футболкою, светром або кофтиною на ваш смак, комбінуйте і насолоджуйтеся своїм новим видом одягу, тим більше зшитим власними руками.