05.07.2021, 21:18

На що краще ловити рибу

Татьяна Землянко | Всі новини автора
рыбалка

Риболовля - досить популярне заняття, яким захоплюються і дорослі, і діти, особливо чоловіча половина, але було відмічено, що і багато також жінок є завзятими рибачками. Сьогодні ми розглянемо, на яку наживку і приманку ловиться риба краще. Це питання актуальне не тільки для новачків, але і для професіоналів рибалок.

Сучасна рибалка має широкий вибір різних приманок для залучення риби, але в цілому їх можна розділити на два види: штучні і натуральні.

Читайте також: Вибираємо спінінг для риболовлі

Натуральні - насадки рослинного походження і наживки з тваринного світу. Зазвичай вважається, що такий варіант приманки ідеально підходить для ловлі мирної риби. До неї відноситься сімейство карпових, а хижу рибу ловити, все таки краще на живця, тобто молодняк. Особливо популярні приманки зі злакових зерен і крупи, які попередньо варять або запарюють: пшениця, овес, кукурудза, горох, перловка і вівсянка. За допомогою приманки з крупи можна зловити будь-яку білу рибу, незалежно від розміру.

Величезне значення має місце лову. Якщо ви перебуваєте на річці з сильною течією, то насадка має бути не м'якої а щільної консистенції, інакше її просто змиє водою, і причому дуже швидко. Щоб вибрати водойму для хорошої рибалки, найпростіше порадитися з професійними рибалками і отримати від них консультацію.

Читайте також: 6 ідей для активного відпочинку цього літа

Різні наживки і приманки продаються в спеціалізованих магазинах в широкому асортименті, наприклад штучні види: мормишки, воблери, блешні і так далі. А також живі наживки: мотиль, черв'яки, опариші, комахи та інші. Але багато рибалок люблять готувати їх своїми руками. Тому ми розповімо деякі рецепти приготування таких насадок.

  • Солоне свиняче сало без спецій - нарізаємо кубиками, і виходить відмінна ласунка для карпа.
  • Хлібобулочні вироби - можна просто довільно відірвати шматочок і на гачок, а можна додати в м'якуш води і будь-якої добавки замісити так зване тісто, скачуючи кульками.
  • Злегка недоварена картопля нарізана кубиками відмінно сідає на гачок і ловить мирну рибу. Чудовий варіант для стоячих водойм.
  • Тісто - борошно, сире яйце і рослинне масло, замішуємо еластичне тісто і накочуємо кульок.
  • Макарони - використовуються дрібні недоварені види, де на гачок можна додати зерно крупи або гороху, для закріплення.
  • Крупи і зернові злаки - найчастіше запарюють в термосі, вважається найпоширенішим варіантом.

Який би вид ви не вибрали, результат буде обов'язково, хорошої вам ловлі і смачної юшки.