Вибираємо кавомолку для дому
Ранок, майже у кожної людини, починається з чашечки кави. Приготування такого напою може стати справжнім мистецтвом. Але, мабуть, перше з чого потрібно почати, так це з вибору оптимальної, якісної кавомолки. У даній статті ми розглянемо існуючі види різних моделей і допоможемо вам визначитися з вибором, тому як вибір кавомолки - серйозний крок.
Любителі приготування домашньої кави знають, що зерна молоти слід безпосередньо перед приготуванням напою. В принципі, в кавомолці не рекомендується молоти ще що-небудь. Може залишитися запах, який вплине на смак напою або можуть потрапити у мотор частинки продукту. Готувати його слід на таку порцію, яка випивається за один раз.
Читайте також: Вибираємо пароварку для дому
Як би стрімко не рухався вперед розвиток техніки, ручні механізми досі користуються попитом.
Типи кавомолок
- Ручні механічні - найпростіший варіант, в рух приводиться рухом ручки, а значить, не вимагає підключення до електромережі. Має можливість змінювати ступінь помелу, шляхом регулювання відстані між жорновами. Великий плюс: майже нема чому ламатися, пристрій не нагрівається, а значить, не впливає на смак приготованої кави.
- Роторні або ножові - даний вид моделі має простий принцип роботи, мотор з дволопатевим ножем, вміст подрібнює до виключення кавомолки користувачем. Мелена кава вилучається ложкою, помел в цій конструкції нерівномірний. Правда, деякі моделі мають регулятор ступеня помелу, але це вкрай рідко.
- Жорнові кавомолки - забезпечують більш дбайливий помел, так як жорнова не розбивають, а розчавлюють зерна. Вибираючи цю модель, зверніть увагу на матеріал жорен. Рівномірне перемелювання роблять міцні сталеві жорнова, керамічні не тупляться, шумлять помірно. Прямі або плоскі жорнова дають рівномірний помел, а конічні відрізняються продуктивністю і довговічністю.
Популярні види заварювання кави
- Кава по-турецьки - є дуже популярним напоєм, заварюється в турці, застосовується найдрібніший помел і доводиться до кипіння кілька разів.
- Еспрессо - готується з трохи більш грубого помелу, ніж в турці, в ріжковій кавоварці.
- Дует - вважається витонченим напоєм, готується з кави грубого помелу - 3 чайних ложки кави, 1 ложка какао і трохи ванільного цукру, вариться до семи хвилин.
Читайте також: Як вибрати м'ясорубку для будинку
Самою кращою кавомолкою вважається та, яка підходить за всіма параметрами саме вам, так як у нас у всіх різні смаки і переваги. Щасти вам у покупці і смачної ароматної кави.