08.02.2022, 13:02

Саундбар: що це таке і для чого він потрібен?

Віктор Білий | Всі новини автора
Саундбар - что это такое и для чего он нужен?

Зараз на ринку з'являється все більше динаміків, призначених для телевізорів, і одним з найбільш популярних типів є звукова панель саундбар.

Саундбар - це інноваційна аудіосистема, підключена до телевізора для розширення заводського звучання і додання об'ємного звучання, відомого досі в основному з домашнього кінотеатру.

Переваги звукової панелі саундбар

Зазвичай саундбар розміщують на тумбі під телевізор, також є можливість кріплення на стіну прямо під телевізором (в комплекті є кронштейн для настінного кріплення) – багато що залежить від планування приміщення. Саундбар являє собою пристрій, простий в установці та не вимагає додаткового ресивера, який необхідний, якщо є система домашнього кінотеатру. Залежно від уподобань або можливостей техніки, саундбари можуть підключатися кабелем (за допомогою оптичного кабелю або HDMI) і бездротовим способом, з використанням технологій Bluetooth і Wi-Fi.

Читайте таклж: Який телевізор купити для дому?

Це відмінна альтернатива домашньому кінотеатру. Чому? Перш за все, звукова панель доступна для будь-якого бюджету. Крім того, він займає набагато менше місця, ніж стандартний домашній кінотеатр.

Великою перевагою є невелика кількість кабелів, необхідних для підключення до телевізора. Крім того, пристрій забезпечує звук, аналогічний професійному домашньому кінотеатру. Сучасні моделі виглядають елегантно і дизайнерські.

Чому він того вартий?

Завдяки сучасним технологіям телевізори стають тоншими та легшими, що дає ряд переваг: більш естетичний зовнішній вигляд, підвищену мобільність, кращу візуальну якість завдяки світлодіодам LED і OLED і багато іншого. Однак головний недолік полягає в тому, що стає місця для вбудованих динаміків, що погіршує якість звуку, особливо низьких частот.

Саундбари задовольняють цю потребу, забезпечуючи стабільну якість звуку, хороші баси та усуваючи втрати звуку, що виникають при використанні тилових динаміків в телевізорах або моніторах. Ще однією перевагою є те, що вони підключаються до телевізора тільки одним кабелем, що усуває непривабливий безлад кабелів. Нарешті, вони відносно невеликі, легкі та просто встановлюються над або під дисплеєм, покращуючи естетику приміщення.

Читайте також: Який бренд вибрати в якості першого Smart TV

Вибирайте саундбар, якщо:

  • не хочете витрачати багато грошей на динаміки,
  • у вас невелика кімната,
  • потрібна проста компактна аудіосистема, яка гармонує з телевізором,
  • телевізор висить на стіні, і ви хочете з'єднати його з додатковою аудіосистемою.

Так що якщо хочете створити домашній кінотеатр за невеликі гроші, вибір саундбара – краще рішення.