07.03.2023, 11:30

Особливості вибору автомобільного відеореєстратора

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Відеореєстратор - це пристрій, який записує, зберігає та відтворює відеоінформацію.

Автомобільний відеореєстратор — це пристрій, який може записувати аудіо та відео навколишнього середовища під час руху або стоянки автомобіля. Чудовий помічник для вирішення спірних питань під час ДТП.

Навіщо потрібен відеореєстратор?

Наприклад, автолюбитель може набрати в пошуковій системі «вулична база» і почерпнути для себе багато корисної інформації. Випадково натрапив на відео про причину пішохода, в якому також були задіяні свідки та працівники ДАІ, які примчали на місце ДТП буквально через 20 секунд після ДТП. А коли дізналися від водія, що ведеться відеозйомка, відразу дали задній план і без питань поїхали.

Який відеореєстратор вибрати?

Вибираючи автомобільний відеореєстратор, слід звернути увагу на наступні параметри:

Дозвіл на відео. Цей параметр є одним з основних параметрів при виборі автореєстратора. Зрештою, просто розпізнати номерний знак іншого транспортного засобу тривіально, якщо якість зображення неналежного рівня. Найпоширенішими на сьогоднішній день є Full HD (1920x1080 пікселів) і Super HD (2304x1296 пікселів). Але є також відеореєстратори 4K з ще більшою роздільною здатністю.

Якщо треба вибрати відеореєстратор або інші запчастини для вашого авто, то пошук запчастин по VIN коду стане вам в нагоді.

Частота кадрів

Цей параметр можна розмістити в одному рядку з роздільною здатністю. Адже автомобільний відеореєстратор записує відео під час руху, тому важливо уникати пропуску кадрів і розмиття. Тут слід орієнтуватися на частоту 30 кадрів в секунду.

Кут огляду

Важливо звернути увагу на цей параметр при виборі відеореєстратора, адже чим більше кут огляду пристрою, тим більше простору перед автомобілем, включаючи суміжні смуги. І сьогодні оптимальним вважається кут огляду в 120-140 градусів.

Розмір пристрою

Тут бажано віддати перевагу невеликим компактним моделям. Маленький відеореєстратор допоможе мінімізувати перешкоди вашому зору під час водіння. Це дуже важливо для безпечного водіння.

Кількість камер

Цей параметр менш важливий, ніж попередні параметри. Тут кожен сам вирішує, чи достатньо однієї камери чи для паркування краще вибрати реєстратор з додатковою камерою. Але для таксистів і водіїв громадського транспорту відеореєстратор з двома камерами може бути дуже корисним, коли друга камера використовується для відеофіксації ситуації в салоні.

Екран

В авто є відеореєстратори як з дисплеєм, так і без дисплея. Що стосується перших, то більшість з них мають діагональ від 1,5 до 3,5 дюймів. Крім того, 2 дюйми вважаються достатніми для швидкого налаштування та попереднього перегляду відзнятого матеріалу. Для пристроїв без дисплея потрібен комп’ютер або смартфон для перегляду записів і налаштування налаштувань.

Автоматичне вмикання та вимкнення. Переконайтеся, що він має функцію автоматичного ввімкнення, коли двигун запускається, щоб уникнути ситуації «на жаль, я забув увімкнути відеореєстратор».

Додаткові можливості. Якщо вашого відеореєстратора недостатньо для запису, зберігання та відтворення відео, розгляньте моделі з додатковими функціями.

  • відеореєстратор з антирадаром;
  • відеореєстратор з GPS;
  • відеореєстратор з Wi-Fi;
  • відеореєстратор з датчиком руху.

Ви завжди можете розглянути відеореєстратор 3 в 1. Ці пристрої поєднують в собі функції антирадара, навігатора і запису.