19.03.2023, 17:38

Як вибрати найкращий дрон з камерою?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Купуючи свій перший квадрокоптер, не завжди легко вибрати потрібну модель. Часто ви просто знаєте, що вам потрібен дрон із камерою. У цій статті ви детальніше дізнаєтеся, як вибрати дрони на ринку, які будуть ідеальним рішенням для вас. Товари бренду Autel чи XGiMi можуть буди хорошим рішенням як для початківців, так і для користувачів середнього сегмента.

Перш ніж купувати дрон з камерою, варто подумати, що саме ви хочете знімати чи фотографувати. Або вам просто подобається керувати мультикоптером? Якщо ви хочете просто літати без аерофотозйомки, цілком вистачить недорогих дронів для початківців.

Однак, якщо ви хочете створювати високоякісні кадри за допомогою дрона з камерою, вам слід звернути увагу на дві речі: систему FPV і підвіс.

Система FPV дрон з камерою квадрокоптера

Система FPV надзвичайно допомагає під час зйомки. FPV розшифровується як «Вид від першої особи», тобто погляд пілота. Система FPV дозволяє передавати зображення з камери. Це дає вам точне живе зображення, яке зараз знімає ваш дрон. Спочатку технологія не мала системи FPV, і це дуже дратувало операторів, тому що часто було складно зафіксувати предмет, який треба зняти. Іноді об’єкт можна було затримати лише на краю зображення. Щоб уникнути подібних невдач під час зйомок у повітрі, варто відразу купувати дрон із вбудованим FPV. Передача зображення FPV часто відбувається через смартфон або планшет. Перегляд у реальному часі тепер є стандартним для камер-дронів.

Іншим важливим аспектом відеодронів є підвіс. Ви можете уявити це як кріплення для камери, яке компенсує всі рухи (наприклад, спричинені вітром або прискоренням) і таким чином забезпечує дуже стабільне відео. Багато неспеціалістів дивуються надзвичайно тихими записами під час перегляду відео дронів. Цією стабільністю можна завдячити карданному підвісу.

Перед покупкою слід дізнатися, який час польоту може досягти дрон. Найкращі моделі можуть літати близько 30 хвилин у повітрі в ідеальних умовах.

Якщо ви хочете робити якісні світлини:

  • Роздільна здатність: чим вона вище, тим більше деталей можна зафіксувати на фото. Кращі камери для дронів мають роздільну здатність від 12 до 48 мегапікселів.
  • Розмір матриці: чим вона більша, тим краща якість фото. Як правило, кращі камери для дронів мають матриці розміром 1/2.3 дюйма або більше.
  • Оптичний зум: чим більший зум, тим більше можливостей для кадрування з висоти. Кращі камери для дронів мають зум від 2 до 30 разів.
  • Максимальна діафрагма: чим вона більша, тим краща якість фото при слабкому освітленні. Кращі камери для дронів мають діафрагму від f/2.8 до f/1.2.

Дешевші дрони часто не варті своїх грошей

Можливо, ви не захочете витрачати кілька тисяч гривень відразу, якщо ви тільки відкриваєте для себе хобі та хочете спробувати, чи підійде вам політ безпілотником. Це, звичайно, зрозуміло. Однак хотілося б застерегти від вдавання до дешевих альтернатив. Зазвичай, ці дешеві дрони (наприклад, із супермаркету) або взагалі не літають, або розбивалися під час перших польотів.

Дешеві дрони часто викликають масу розчарувань. Наприклад, якщо у вас нема запасних батарей, які можна поставити на заміну, і дрон більше не можна було використовувати. Ви можете заощадити гроші та клопоти.

теги: