28.09.2020, 16:53

Їли салат "Дружба": Жертвами масового отруєння на Прикарпатті стали 194 людини

Марина Началова | Всі новини автора
массовое отравление

Кількість постраждалих внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції (ГКІ) на Івано-Франківщині зросла до 194. Стаціонарного лікування потребували 59 осіб. Усі постраждалі – дорослі.

Про це повідомив Центр громадського здоров’я України, посилаючись на Івано-Франківський обласний лабораторний центр, передає Час Пік.

Як повідомлялося раніше, станом на 26 вересня кількість постраждалих налічувала 181 людину, вони відвідували їдальню ТОВ "Леоні" у місті Коломия.

У ході епідрозслідування встановлено, що спільними продуктами харчування для всіх потерпілих були салат «Дружба» (сирок плавлений, морква, грінки, часник, майонез), бульйон курячий з локшиною, гречка, ковбаски в соусі, хліб, чай.

Фахівцями Держпродспоживслужби проводяться позапланові перевірки постачальників та виробників харчових продуктів, які були використані для приготування страв на підприємстві, працівники якого постраждали внаслідок спалаху ГКІ.

Раніше було відібрано зразки харчових продуктів, проби води, змиви з об’єктів довкілля для лабораторних досліджень. Проведено бактеріологічне обстеження хворих, контактних осіб, працівників кухні та заключну дезінфекцію.

Протиепідемічні, профілактичні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.

Нагадаємо, на Тернопільщині чоловік намагався себе спалити в центрі зайнятості.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк