03.11.2020, 17:02

У Лисичанську рятувальники знімали хлопчика з терикону: фото

Марина Началова | Всі новини автора
террикон

У Лисичанську рятувальники допомогли дитині спуститися з високого терикону. Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС України у Луганській області, передає Час Пік.

Двоє друзів, 6 і 9 років, вирішили дістатися верхівки старого терикону, що знаходиться на вулиці ім. Генерала Потапенка в Лисичанську. В цьому шахтарському місті териконів чимало, більшість з них закинуті і вкриті рослинністю. На один із них і виліз дев’ятирічний Ілля.

Хлопчик спочатку зрадів власній хоробрості, а потім дуже злякався - бо зрозумів, що самотужки вниз йому не спуститися. Хлопчаки вдвох почали кликати на допомогу.

Дитячі крики почув один з місцевих мешканців і одразу зателефонував "101". До місця дитячої "забави" прибули й поліцейські.

Рятувальники 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини швидко зорієнтувалися в ситуації і приступили до евакуації бешкетника.

Старший пожежний-рятувальник Костянтин Королько, обв’язавшись мотузкою, піднявся крутим схилом, мов професійний альпініст, і взяв дитину на руки. Так і спускалися - сильний сміливий чоловік та замерзлий і переляканий хлопчик, що міцно обхопив свого рятівника за шию. Угорі страхував колегу командир відділення старший прапорщик служби цивільного захисту Андрій Кузнєцов.

Вже опинившись внизу, хлопчик подякував своїм рятівникам. Ті передали його поліцейським та порадили краще проводити своє дозвілля на дитячих майданчиках.

Раніше повідомлялося, що у Лисичанську підліток втік з лікарні та поїхав на потязі в інше місто.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк