09.11.2020, 07:54

Гучна ДТП у Харкові: стало відомо про стан постраждалих (відео 18+)

Харьков, ДТП

У страшній аварії, яка сталася 7 листопада в Харкові на проспекті Науки, постраждали чотири людини. Винуватцем аварії став 23-річний громадянин Республіки Ємен. У мерії розповіли про стан постраждалих.

Після страшної ДТП на проспекті Науки двоє постраждалих перебувають у важкому стані в медзакладі, інших лікарі відпустили доліковуватися амбулаторно. Про це повідомив заступник міського голови Харкова Ігор Терехов на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

"Станом на зараз, одна з постраждалих з вкрай важкою черепно-мозковою травмою в комі на ШВЛ - лікарі від неї не відходять. Хлопчик - з множинними переломами рук, ніг та іншими, але життю його нічого не загрожує. Решта постраждалих - вдома", - написав Терехов.

ДТП в Харькове

Нагадаємо, 7 листопада в центрі Харкові на проспекті Науки водій автомобіля Volkswagen збив чотирьох людей на острівці безпеки. Під колесами авто опинилися 48-річний чоловік, 10-річний хлопчик та дві жінки 50 і 49 років. В результаті наїзду серйозно постраждали три людини.

Про постраждалих відомо наступне:

- жінка (50 років) - отримала важку черепно-мозкову травму та переломи лівого передпліччя та гомілки;

- хлопчик - отримав черепно-мозкову травму, переломи стегон та передпліччя;

- чоловік - отримав забої органів грудної клітини, черевної порожнини та стегон.

За кермом автомобіля Volkswagen перебував 23-річний громадянин Ємену Хенді Алі. Про це у Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За його словами, Хенді Алі у 2016 році отримав тимчасове право на проживання в Україні на підставі того, що був зарахований на навчання до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Як зазначив Антон Геращенко, винуватця ДТП судитимуть не тільки за наїзд на пішоходів, а й за хуліганство.

"Цей "іноземний студент" у 2016 році отримав тимчасове право на проживання в Україні на підставі того, що був зарахований на навчання до Харківського національного університету Повітряних сил імені Кожедуба. Тільки я припускаю, що займався він тут зовсім не навчанням. На даний момент Хенді Алі затриманий співробітниками поліції. Поліція та прокуратура наполягатимуть на утриманні громадянина Ємену під вартою на період досудового слідства...

Кілька місяців тому цей іноземний "студент" напав на дівчину і побив її. Йому було пред'явлено підозру за статтею"хуліганство". Суд його відпустив під заставу в 105 тис. грн... Дуже сподіваюся, що українське правосуддя залишить Хенді Алі років на шість – сім в Україні, з місцем проживання в одній з виправно-трудових колоній суворого режиму", – написав Геращенко.

Водій затриманий. Слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає  від 3 до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого. 

ДТП в Харькове

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк