29.11.2020, 14:09

У Києві прогримів вибух біля офісу "Нацкорпусу"

В Киеве произошел взрыв

В Оболонському районі Києва стався вибух біля будівлі однієї з політичних партій. Поліцейські встановлюють обставини інциденту. В результаті події ніхто не постраждав. Вибухом частково пошкоджено паркан та двері будівлі.

Повідомлення про ймовірний вибух біля одного з приміщень на вул. Зої Гайдай надійшло в поліцію вночі 29 листопада. За викликом виїхали слідчо-оперативна група та представники інших профільних служб, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва.

На місці події правоохоронці встановили, що біля громадської приймальні лідера однієї з політичних партій стався вибух імовірно гранати. Постраждалих немає.

"Вибухотехніки виявили деформовані металеві фрагменти, останки ймовірно від гранати, які вилучили та направили на проведення відповідних експертиз.

Зараз правоохоронці проводять комплекс слідчих і розшукових дій, спрямованих на встановлення всіх обставин цієї події та осіб, причетних до неї", - повідомив начальник Оболонського управління поліції Євген Худяков.

Зібрані відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато два кримінальні провадження: за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  Досудове розслідування триває.  

Керівник центрального штабу "Нацкорпусу" Максим Жорін повідомив, що вибух стався біля офісу цієї політсили. Він поширив відео з камер спостереження з місця вибуху.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк