17.03.2021, 16:27

"Їх там знову немає": ДПСУ отримала від РФ відповідь щодо порушення українського кордону російським вертольотом

Марина Началова | Всі новини автора
вертолет

Сьогодні Державна прикордонна служба України отримала відповідь від російської сторони про зафіксований факт порушення режиму державного кордону України вертольотом з РФ.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ, передає Час Пік.

У відомстві одразу зазначили, що українська сторона не здивована риторикою державних органів Росії, що звикли заперечувати та не визнавати допущені або вчинені порушення, завжди посилаючись на безпідставність наведених їм фактів.

У своїй відповіді російські прикордонники намагаються стверджувати, що авіація застосовувалася вздовж їхнього кордону і факт порушення не визнають. При цьому, не надаючи жодних підтверджень, вони посилаються на показання незрозумілих «приладів об'єктивного контролю», заявили в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо вчора, 16 березня, у ДПСУ заявили, що о 14.05 прикордонний наряд у межах Сумської області зафіксував вертоліт з Російської Федерації, який заглибився на територію України на відстань близько 50 метрів. У листі російським прикордонникам вимагалося повідомити приналежність літального апарату та обставини, що призвели до порушення режиму державного кордону України.

Про цей факт Державна прикордонна служба України також негайно інформувала всі зацікавлені міністерства та відомства.

У той же час у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ засумнівалися, що російський вертоліт дійсно порушив український кордон.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк