09.05.2021, 15:24

В Одесі під час заходів з нагоди Дня перемоги відбулися сутички

Марина Началова | Всі новини автора

В Одесі не обійшлося без провокацій і конфліктів під час заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Так, на Алеї слави, де зібралися проросійськи налаштовані громадяни, стався конфлікт через портрет радянського маршала Жукова із забороненою георгіївською стрічкою, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Як стало відомо, на Алеї слави влаштували подобу акції "Безсмертний полк", яка проходить 9 травня в Росії. Деякі люди прийшли з портретами родичів, що воювали у Другій світовій війні. У одного з учасників заходу поліцейські помітили портрет Георгія Жукова з георгіївською стрічкою і вимагали його прибрати, через що сталася перепалка.

Там же, на Алеї слави, поліція затримала провокаторів, які кричали: "Одеса - російське місто".

Як повідомили в ГУНП Одеської області, були затримані 6 провокаторів: п'ятьох доставили у відділення поліції з Алеї Слави, ще одного - з 412-ї берегової батареї. Складено один протокол за частиною 1 ст. 173-3 (виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки), два по ст. 173 (дрібне хуліганство), два по ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) і один за частиною 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину) КУпАП.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: