23.07.2021, 14:20

На Миколаївщині під час навчань Cossack Mace-2021 танк обстріляв населений пункт

Марина Началова | Всі новини автора
танк

У Миколаївській області під час навчань «Cossack Mace-2021» на полігоні «Широкий Лан» танк стріляв у бік населеного пункту, снаряди прилетіли на територію приватного домогосподарства.

Інцидент розслідує Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону, передає Час Пік з посиланням на прес-службу відомства.

Як повідомляється, за процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону розпочато кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби щодо навчань, які проходили на території 235-го загальновійськового полігону «Широкий Лан» (ч. 3 ст. 425 КК України).

За даними слідства, 22.07.2021 року, під час заключної частини навчань «Cossack Mace-2021» на території полігону «Широкий Лан», що на Миколаївщині, у ході стрільб, які виконували військовослужбовці 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи з танків Т-64 у русі зафіксовано снаряди, що розірвалися неподалік населеного пункту та на території приватного домогосподарства.

Внаслідок вибухів травмованих та постраждалих осіб немає.

Наразі з’ясовуються всі обставини події, призначено перевірку, під час якої винні особи будуть встановлені та притягнуті до відповідальності. Хід розслідування Спеціалізована прокуратура Південного регіону триматиме на контролі.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Перший слідчий відділ Територіального управління ДБР, розташований у м. Миколаєві.

Читайте ще: Негода у Бердянську: через обрив проводів загинуло двоє людей

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк