18.08.2021, 09:57

Спалах COVID-19 в одеському таборі "Молода гвардія": штам "Дельта" виявлено у 30 дітей

Иллюстративное фото / Открытый источник

У дитячому таборі "Молода гвардія" в одеській Лузанівці стався спалах коронавірусу. Кількість заражених COVID-19 збільшилася до 45 осіб. У 30 дітей підтвердили штам "Дельта".

У дитячому таборі "Молода гвардія" під Одесою у 30 дітей та 3 дорослих підтвердився Дельта-штам коронавірусу. У таборі після спалаху COVID-19 введено жорсткий карантин, на територію установи сторонніх не пускають, повідомляє Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Симптоми хвороби проявилися у 42 дітей та трьох працівників табору. У заражених дітей було зафіксовано наступні симптоми: підвищення температури, кашель, головний біль, ознаки нездужання та клініко-респіраторна інфекція.

Після госпіталізації у дітей підтвердився COVID-19. На даний момент всі хворі перебувають під наглядом лікарів. 

У 30 дітей підтвердили Дельта-штам коронавірусу. Про це повідомило видання "Страна" з посиланням на главу Національної медичної палати України.

"У 30 дітей в таборі підтвердився штам Дельта. Губернатор Одеської області вже готовий замовляти автобуси, щоб дітей розвести по домівках. Хоча за класикою епідеміології, всі повинні залишатися в осередку до моменту елімінації інфекції" - розповів глава НМП Сергій Кравченко.

За словами Кравченка, на всю Одеську область готове занадто мало ліжок під коронавірусних хворих.

"Госпіталізували вже п'ятьох дітей, хворих понад 40. У більш ніж 30 осіб підтверджено штам Дельта, контактних осіб - більше 500, а загальна кількість дітей у таборі більше тисячі. Якщо кількість тих, хто потребують госпіталізації зросте, Одеський регіон може не впоратися, тому що під COVID-19 готове всього лише близько 150 дитячих ліжок на всю область", - сказав Сергій Кравченко.

За фактом масштабного зараження коронавірусною інфекцією в дитячому оздоровчому таборі "Молода гвардія" відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 ("Порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хвороб та масових отруєнь") Кримінального кодексу. Стаття передбачає покарання у штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк